Annons

”Vill vi ha fler korkade beslut eller mindre EU”

EU-valet
Nu är det EU-val, och det är vi, det svenska folket, som bestämmer vilka som ska få föra vår talan på den oförlåtande politiska arenan som kräver allt mer makt till Bryssel, bort från Sverige.
Debatt • Publicerad 23 maj 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”EU ska inte lägga sig i svenskt skogsbruk, veteranbilar eller vårt snus. EU ska inte få tvinga oss att renovera våra hus.”
”EU ska inte lägga sig i svenskt skogsbruk, veteranbilar eller vårt snus. EU ska inte få tvinga oss att renovera våra hus.”Foto: Wiktor Nummelin / TT

Vi har blivit påtvingade korkade korkar på mjölken, vi får snart inte tanka vilket bränsle vi vill, vi får snart inte äta vad vi vill ens! Tidigare har EU kunnat kännas avlägset, men idag är beslut som fattats av maktgiriga byråkrater och politiker i fjärran länder en del av vår vardag.

För somliga kan beslutet bli att inte rösta, som ett sätt att visa missnöje. Man kan känna förståelse för en sådan känsla, men tyvärr spelar den EU och byråkraterna i Bryssel i händerna, eftersom de helst av allt vill att EU-kritiker inte använder sin rösträtt. På så sätt blir det en lätt seger för EU- vurmarna och maktförskjutningen kan fortsätta oavbrutet.

Annons

I Sverige har kommuner och regioner självstyre i enlighet med våra grundlagar. Likväl bakbinds denna frihet extremt mycket av EU. Uppemot 60 procent av lagstiftningen som berör kommuner och regioner kommer från EU. När över hälften av besluten redan är fattade av främmande makter, då lever vi inte i en demokrati längre. Det är enbart med Sverigedemokraternas politik vi kan hindra EU att lägga sig i hur Sverige och våra kommuner och regioner styrs och arbetar!

För oss är det enkelt: Gärna samarbete mellan fria självständiga medlemsländer, där handel står i centrum, men EU ska inte lägga sig i svenskt skogsbruk, veteranbilar eller vårt snus. EU ska inte få tvinga oss att renovera våra hus, ha beskattningsrätt eller skuldbelägga kommande svenska generationer. Samtliga andra partier, från Socialdemokraterna till Moderaterna, är för en fortsatt maktförskjutning till EU, även om de säger annorlunda i valtider. De har gett upp mot EU- kolossen. Kvar finns Sverigedemokraterna som enda trovärdiga alternativ.

Enkel matematik säger att din röst är värd dubbelt så mycket som i riksdagsvalet, eftersom enbart varannan väljare röstat i tidigare EU-val. Detta är varför det är så otroligt viktigt att vi samlas och går till valurnorna. Varje röst räknas. Det är ett faktum att vi är medlemmar i EU och därför måste vi ta vara på alla möjligheter att påverka.

Vi ska rulla tillbaka maktförskjutningen. EU kan ännu bli det en gång var – en gemenskap grundad på frihandel och respekt för medlemsländernas självbestämmanderätt. Det kan komma en dag då ett utträde ur EU blir nödvändigt, men till dess måste vi försöka ändra riktningen i unionen.

Du som EU-kritiker och Sverige-vän har en skyldighet mot dig själv och mot Sverige att gå och rösta. Sverigedemokraterna kommer aldrig ge upp och det bör inte du heller göra. Tillsammans kan vi lyckas med allt vi föresätter oss. Detta är SD-andan.

Gå och rösta på Sverigedemokraterna i EU-valet söndagen den 9 juni om du värdesätter svenskarnas rätt att vara herre i sitt eget hus.

Johnny Svedin (SD), kandidat till Europaparlamentet

Martin Kirchberg (SD), oppositionsråd i Region Kalmar län

Michael Erlandsson (SD), ledamot regionfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons