Annons

"Vi ska jobba Sverige ur krisen”

Inrikespolitik
Tillsammans ska vi jobba Sverige ur krisen och bygga samhället starkare och mer hållbart.
Debatt • Publicerad 12 maj 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Pengar ska inte stå i vägen i kampen mot viruset. Sjukvården får ökade resurser och nya tillskott ges för vaccinering, testning och smittspårning.”
"Pengar ska inte stå i vägen i kampen mot viruset. Sjukvården får ökade resurser och nya tillskott ges för vaccinering, testning och smittspårning.”Foto: Henrik Montgomery/TT

Pandemin har slagit hårt mot Sverige. I första hand är det en kris för människors liv och hälsa. Men det har också slagit hårt ekonomiskt. Många har blivit av med jobbet. Flera företagare har mist sina livsverk.

I skuggan av krisen finns samhällsproblemen kvar. Klimatutmaningen måste lösas. Välfärden ska stärkas. Brottsligheten ska tryckas tillbaka.

Magdalena Andersson (S), finansminister.
Magdalena Andersson (S), finansminister.Foto: Pontus Lundahl/TT
”Kommunerna i Kalmar län får dela på 15,2 miljoner för att skapa fler vägar till jobb och framtidstro för unga. Det handlar bland annat om en storsatsning på sommarjobb.”
Magdalena Andersson (S), finansminister.
Annons

Samtidigt visar svensk ekonomi motståndskraft. Arbetslösheten är på väg neråt igen - men vissa grupper riskerar att halka efter. Det krävs riktade insatser för att fler ska komma i arbete. När alla som kan jobba också jobbar skapar vi förutsättningar för investeringar i ett starkare samhälle.

Regeringen satsar nu 1,8 miljarder på ett jobbpaket riktat mot unga och andra grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden. Med årets vårbudget skapar vi 22 000 nya möjligheter för ungdomar att skriva första raden på sitt CV eller utbilda sig i år. Därutöver förlängs de historiska krisåtgärder som varit så viktiga för att rädda jobb och livskraftiga företag.

Jobbpaket för fler i arbete. Kommunerna i Kalmar län får dela på 15,2 miljoner för att skapa fler vägar till jobb och framtidstro för unga. Det handlar bland annat om en storsatsning på sommarjobb. Dessutom investerar vi i nya utbildningsplatser och kombinationsutbildningar.

Pengar ska inte stå i vägen i kampen mot viruset. Sjukvården får ökade resurser och nya tillskott ges för vaccinering, testning och smittspårning. Region Kalmar län får drygt 115 miljoner för att bland annat vårda de som blir sjuka i covid-19 och samtidigt beta av vårdskulden.

Kampen mot brottsligheten fortsätter. Vår inställning är glasklar: Vi är kompromisslösa mot kriminaliteten och gängen. Därför fortsätter vi nu skjuta till pengar för att stärka hela rättskedjan.

Nu använder styrkan i svensk ekonomi för att genomföra en kraftfull grön återstart. Vi investerar i att skapa jobb och samtidigt lösa samhällsproblemen.

Tillsammans ska vi jobba Sverige ur krisen.

Magdalena Andersson (S), finansminister

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande

Tomas Kronståhl (S), riksdagsledamot

Annons

Laila Naraghi (S), riksdagsledamot

Björn Petersson (S), riksdagsledamot

Annons
Annons
Annons
Annons