Annons

”Varför tog man bort AMS-jobben”

Replik i debatt om sysselsättning, tidigare inlägg 25 mars. Att det ska vara så svårt för er politiker och andra att förstå varför företagen inte får tag i personal.
Debatt • Publicerad 27 mars 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Varför tog man bort AMS jobben som gav arbete, man fick börja och lära sig maskiner.”
”Varför tog man bort AMS jobben som gav arbete, man fick börja och lära sig maskiner.”Foto: Gunnel Persson

Jo här ska jag ge er svaret i företagens annonser är det så höga krav så man ska vara högskoleutbildad för att komma in på företagen där är ett problem för oss som söker.

Det hjälper inte att vi arbetat i många år inom industrin och har den kompetens som behövs, men ingen utbildning. Nästa stora problem är att företagen kontaktar bemanningsföretag att rekryterar personal och återigen stora krav lämplig ålder och utbildad inom industrin. Vad är det som säger att en som kom från skolbänken är bättre än den som ingen utbildning har men har arbetat i många år och har erfarenhet och kunskap och aldrig stannar hemma för lite krämpor är man över 40-strecket.

Annons

Då har man ingen chans på arbetsmarknaden jag vet hur ni tänker sluta gnälla nån gång.

Hur tror du som företagare det känns för en som är inhyrd hos dig otrygg anställning man kan inte planera sitt liv vet inte dag för dag när det är slut och detta får bara fortsätta år ut och år in.

Varför tog man bort AMS-jobben som gav arbete, man fick börja och lära sig maskiner och efter ett tag så var man fullärd operatör. Om fast arbete givetvis finns det är nystartsarbete men det ger inga arbeten, ett kortsiktigt alternativ till en person som varit arbetslös länge.

Alf Karlsson, Torsås

Annons
Annons
Annons
Annons