Annons

”Varför Oskarshamn behöver en evenemangsarena”

Kommunpolitik i Oskarshamn
Oskarshamn, en pärla vid kusten, strävar mot nya höjder av tillväxt och gemenskap. Kommunen har ett ambitiöst mål om att nå 30000 invånare till 2030.
Debatt • Publicerad 18 april 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är dags för Oskarshamn att ta steget mot en mer levande och blomstrande framtid.”
”Det är dags för Oskarshamn att ta steget mot en mer levande och blomstrande framtid.”Foto: Roger Carlsson

För att uppnå detta mål, är det avgörande att vi investerar i infrastruktur och möjligheter som inte bara stärker vår stad, utan också sätter den på kartan för att locka fler invånare och företag att etablera sig här.

Den pågående diskussionen om att bygga en ny evenemangsarena är inte bara en fråga om sport och kultur, det är en strategisk investering i vår framtid. Genom att erbjuda en modern evenemangsplats, skapar vi inte bara en plats för spännande matcher och konserter, utan också en katalysator för ekonomisk tillväxt och social sammanhållning.

Annons

Först och främst skulle byggandet av en evenemangsarena skapa en mängd arbetstillfällen, både under byggprocessen och när arenan är i drift. Lokala entreprenörer och byggarbetare skulle dra nytta av projektet, samtidigt som fler permanenta tjänster skulle skapas inom områden som eventhantering, säkerhet och service.

Men arenan är mer än bara ett ekonomiskt projekt, den är en symbol för vår stad och dess potential. Genom att etablera en modern evenemangsplats visar vi att Oskarshamn är en plats där det händer saker året runt. Det ger oss en möjlighet att locka både besökare och nya invånare, som i sin tur bidrar till ökade skatteintäkter och en stärkt lokal ekonomi.

Genom att erbjuda en mångsidig plattform för olika evenemang, från idrottstävlingar till konserter och teaterföreställningar, skulle arenan locka en bred publik och öka stadens attraktivitet. Familjer med sportintresserade barn skulle se Oskarshamn som en idealisk plats att bo och växa upp i. Samtidigt skulle företag och investerare se staden som en livlig och progressiv plats att etablera sig i.

Det är viktigt att vi förstår att arenan inte bara är en kostnad, den är en investering i vår gemensamma framtid. Genom att öka stadens attraktivitet och skapa nya möjligheter för invånare och företag, kommer arenan att generera långsiktiga ekonomiska och sociala fördelar.

Det är dags för Oskarshamn att ta steget mot en mer levande och blomstrande framtid. Tiden är nu att investera i vår stad och vårt samhälle. För, att tala ärligt, vad är alternativet? Förfall?

Ted Nyberg (SD), ledamot i Bildningsnämnden, samt ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn

Mattias Bäckström Johansson (SD), partisekreterare och riksdagsledamot Sverigedemokraterna

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd Sverigedemokraterna Oskarshamn

Annons
Annons
Annons
Annons