Annons

"Vårda välfärden i stället för skattesänkning”

Kommunpolitik i Mörbylånga. Replik på inlägg publicerat 17 december.
”Mot förslaget om skattesänkning från Mörbylångaalliansen ställde vi i majoriteten andra och mer genomtänkta förslag i vår budget. Dessa förslag röstades igenom vid budgetsammanträdet. ”
Debatt • Publicerad 22 december 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi kommer under den kommande mandatperioden att fortsätta våra satsningar i välfärden.”
"Vi kommer under den kommande mandatperioden att fortsätta våra satsningar i välfärden.”Foto: David Winberg

Vi kommer under den kommande mandatperioden att fortsätta våra satsningar i välfärden. Det innebär bland annat att alla barn och ungdomar ska ha tillgång till en likvärdig skola. Det ska finnas vuxna i skolan som kan möta barnen och deras behov. Vi ska fortsätta att utveckla den så kallade Mörbylångamodellen inom äldreomsorgen.

Modellen innebär att bland annat att personalen själva sköter schemaläggning och planering av arbetet hos de äldre, för att på så sätt nyttja resurserna på bästa sätt för alla. Tack vare en god ekonomisk hushållning under den senaste mandatperioden, då S, C och V styrt i kommunen, kan vi fortsätta bygga en stark och väl fungerande välfärd i vår kommun. Vi ska också fortsätta satsningen på att bygga vatten och avloppsledningar till de hushåll som ännu inte har det.

Annons

Ni kristdemokrater skriver att ni inte anser att det är politikens sak att lösa varje enskild medborgares problem, det märks tydligt! Det är flera svikna vallöften som har betydligt större påverkan på Mörbylångabornas hushållsekonomi än den av er föreslagna skattesänkningen. Som exempel kan nämnas det uteblivna elprisstödet, sänkningen av bensin- och dieselpriset som blev endast 14 öre mot de utlovade 10 kronorna.

Det finns all anledning för KD i Mörbylånga att fundera över hur Mörbylånga kommuns invånare skall klara av en kall vinter med den högerpolitik som regeringen för och som drabbar oss alla!

Katarina Stjernfelt (S), tillförordnad ordförande i Utbildningsnämnden i Mörbylånga kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons