Annons

"Vår kommun är värd ett bättre rykte än det som nu målas upp”

Kommunpolitik i Nybro
”Via sociala medier, flygblad och presskonferenser känns det som en tävlan mellan olika politiska partier att ge en mörk bild av Nybro. Det senaste uttalandet i media var ”Till slut kanske folk flyttar härifrån om det inte blir bättre”.”
Debatt • Publicerad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Mycket rykten och hörsägen sprids och då är det viktigt att kritiskt granska källan, stämmer det som sprids?”
”Mycket rykten och hörsägen sprids och då är det viktigt att kritiskt granska källan, stämmer det som sprids?”Foto: Arkiv

Fakta är att i Nybro kommun ökar antalet invånare, under innevarande år så har vi fram till vecka 34 ökat med 28 invånare. Det ser jag som ett bevis på att vi har en attraktiv kommun som människor trivs i och som man vill leva, bo och verka i.

Så låt oss ha en nyanserad debatt om vår stad och kommun, jag tycker faktiskt Nybro är värd det.

Annons

Vi i Centerpartiet träffar också personer som säger att de inte känner sig trygga med att gå ut på kvällarna. Vi har all respekt för det och tar givetvis det på största allvar. När vi fortsätter samtalet så är det få som själva blivit utsatta för brott utan man har ”hört” eller läst på sociala medier.

Personligen så har jag blivit hårt ansatt på bland annat sociala medier att jag sticker huvudet i sanden, att jag skönmålar och sprider falsk positivism. Det jag försöker förmedla är att det precis som i andra kommuner förekommer brott, våld och misshandel. Detta är absolut inget jag eller Centerpartiet sopar under mattan.

Men detta är inget som sker dagligen utan tvärtom så är det för det mesta lugnt ute på våra gator och torg. Vi är ute en hel del på kvällar och nätter och rör oss runt i stan, det finns ungdomar ute och en och annan överförfriskad äldre man, men i vilken stad eller tätort finns inte det. Mycket rykten och hörsägen sprids och då är det viktigt att kritiskt granska källan, stämmer det som sprids?

Vi i Centerpartiet har ett stort förtroende för den information vi får och det jobb som görs av kommunens väktare och av polisen, allt för att människor ska känna sig trygga i vår kommun.

Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons