GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Var finns den politiska oppositionen i Nybro”

Replik på debattinlägg om politiken i Nybro publicerat 9 september.
”Med anledning av Christina Davidsons (C) debattinlägg vill undertecknad klarlägga vissa saker som definitivt inte stämmer överens med mångas upplevda verklighet.”
Debatt • Publicerad 16 september 2020
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Bästa, Christina Davidson, det är inte vad som sägs, utan resultatet som räknas, i synnerhet efter visionen Nybro kommun författat.”
"Bästa, Christina Davidson, det är inte vad som sägs, utan resultatet som räknas, i synnerhet efter visionen Nybro kommun författat.”Foto: Fredrik Svensson

Med anledning av Christina Davidsons (C) debattinlägg vill undertecknad klarlägga vissa saker som definitivt inte stämmer överens med mångas upplevda verklighet.

Hur kan en skattehöjning med 0,49 kronor till höga 34:19 vara positiv för Nybros innevånare? Där ligger Nybro kommun i skattetoppen ihop med många Norrlandskommuner. Kanske därför många högavlönade chefer med flera inte väljer att bo i Nybro kommun?

Hur kan hyreshöjningar med uppemot 10 procent vara positivt för hyresgästerna i allmännyttans NBAB ,då både bristande underhåll av såväl yttre som inre ytor, kan påvisas, vara positivt? Där ligger vi högst i Sverige, snittet på hyreshöjningen hamnade på rimliga 1,92 procent i Sverige ( enligt Sveriges allmännytta). Vad är ägardirektivet för NBAB från Nybro kommun?

Anledningen till hyreshöjningen, är att betrakta som en ”riktad skattehöjning”, eftersom hyresgästerna inom allmännyttans NBAB betalat cirka 65 miljoner för kommunala servicebyggnader, utan vare sig anbud eller värderingsintyg, legitimt?

Hur kan avgifter på rullatorer upplevas som positivt?

Kan konstatera att vi inte lever i samma verklighet, eftersom dina, Christina Davidsons, påståenden, liknar mycket av ”kejsarens nya kläder”, för många pensionärer, ensamstående och funktionsnedsatta.

Tvingas inse att det är de som är mest ekonomiskt utsatta, som ska betala mest där varje negativ ekonomisk förändring innebär katastrof, dessutom under rådande pandemi av covid -19. Det är inte många ur nämnda grupper som kunnat njuta av härliga semesteraktiviteter.

Kommer fram till valet söndagen den 11 september 2022 att påminna politiska partier, organisationer, om vad vi tvingats uppleva under mandatperioden, såsom märkliga fastighetsaffär, kommunens ”inhyrningar”, gigantisk hyreshöjning, hyra för rullatorer, sammanblandning av kommunekonomi och företagsekonomi, företagsetableringar med mera.

Bästa, Christina Davidson, det är inte vad som sägs, utan resultatet som räknas, i synnerhet efter visionen Nybro kommun författat, ” Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro”. Diskrepanser?

Var finns den politisk opposition, i Nybro kommun, som letar validering för varje skattekrona till innevånarnas gagn?

Lars Lindvall, Nybro

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.