Annons

”Var är SD:s alternativ i Nybro”

Replik på inlägg om kommunpolitiken i Nybro, publicerat 7 juni.
Sverigedemokraterna (SD) i Nybro går i en debattartikel ut och kritiserar Centerpartiet och det budgetförslag som nu ska antas av kommunfullmäktige.
Debatt • Publicerad 11 juni 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christina Davidson: ”Vi tar i Centerpartiet ansvar för Nybro kommun och vi noterar framgångar i vårt arbete .”
Christina Davidson: ”Vi tar i Centerpartiet ansvar för Nybro kommun och vi noterar framgångar i vårt arbete .”Foto: Mats Holmertz

Förra året deltog alla partier i budgetarbetet vilket gynnar kommuninvånarna. I år valde tyvärr SD tillsammans med Moderaterna och liberalerna att inte delta i det gemensamma arbetet vilket jag beklagar.

Nu kritiserar SD den ekonomiska politiken. Då är frågan vad Sverigedemokraternas alternativ är? Partiet har aldrig lagt något eget förslag till budget i Nybro kommun trots att man är det tredje största partiet. Kommunen omsätter 1 400 miljoner kronor och det finns möjligheter för alla partier att prioritera och lämna förslag. I stället väljer man i allmänna fraser att sitta på läktaren och kritisera. Det blir inte så mycket verkstad och utveckling av ett sådant sätt att agera.

Annons

I debattartikeln säger man att skolan har högsta prioritet. Det kunde vi notera när SD i lärandenämnden hårt drev att lägga ner högstadieskolan i Alsterbro. Partiet backade när bland annat vi i Centerpartiet beslutade om en tilläggsbudget på 10 miljoner till Lärandenämnden och då man insåg att man fick alla i Alsterbro/Bäckebo emot sig.

Vi tar i Centerpartiet ansvar för Nybro kommun och vi noterar framgångar i vårt arbete med att satsa på vård, skola och omsorg. Vi har därutöver medverkat till utveckling av kommunen med ökat bostadsbyggande, bredband i hela kommunen, förbättrat näringslivsklimat, vi är en av landets bästa friluftskommuner och mycket annat. Det finns alltid mer att göra och det arbetet tänker vi fortsätta med, för Nybros bästa!

Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande Nybro

Annons
Annons
Annons
Annons