Annons

"Vänsterpartiet står upp för löntagarnas intressen”

Rikspolitik
”Valet närmar sig, och för oss som arbetar borde valet av vilket parti man ska rösta på inte vara svårt. Vänsterpartiet har på allvar tagit på sig uppgiften att företräda våra intressen, det har blivit väldigt tydligt under den senaste mandatperioden.”
Debatt • Publicerad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vänsterpartiet har inte minst visat att man håller vad man lovar, och att man inte tänker vara någon dörrmatta åt andra partier.”
"Vänsterpartiet har inte minst visat att man håller vad man lovar, och att man inte tänker vara någon dörrmatta åt andra partier.”Foto: Christine Olsson

Vänsterpartiet har som enda parti stått upp anställningstryggheten. Man röstade nej till Socialdemokraternas uppgörelse med Centern och Liberalerna om att försämra anställningsskyddet, och idag är man det enda partiet som aktivt driver att exempelvis tidsbegränsade visstidsanställningar borde förbjudas.

Man röstade också, som enda parti, nej till återinförandet av karensavdraget. Det är en klassorättvisa att arbetare, som inte kan jobba hemifrån i samma utsträckning som tjänstemän, ska straffas ekonomiskt vid sjukdom.

Annons

Ett vanligt argument mot en röst på Vänsterpartiet är att partiet inte får igenom någon politik. Att det inte stämmer har visats under den gångna mandatperioden. Trots att regeringen tidigare försökte utestänga Vänsterpartiet från allt inflytande lyckades man få igenom flera viktiga saker för oss arbetare: Vi såg till att det blev höjda pensioner, med störst påslag åt de allra fattigaste. Man förbättrade sjukförsäkringen så att fler får den ersättning de har rätt till. Man stoppade förslaget om att införa marknadshyror i hyresrätter.

Vänsterpartiet har inte minst visat att man håller vad man lovar, och att man inte tänker vara någon dörrmatta åt andra partier. Det är ytterligare ett skäl för oss arbetare att kryssa vänster på valdagen.

Fredrik Jonasson, (V) truckförare, Scania, Oskarshamn

Daniel Ståhl, (V) kock, Västerviks sjukhus, Västervik

Annons
Annons
Annons
Annons