GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utveckling eller långsam avveckling?

Klarar Nybro Kommun att utvecklas utan mer och ny industri? Moderaterna säger nej, det är en förutsättning för att attrahera inflyttning samt öka skatteintäkterna.
Debatt • Publicerad 16 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Moderaterna kommer att arbeta för att Nybro Kommun måste prioritera och färdigställa verksamhetsområde Transtorp.”
"Moderaterna kommer att arbeta för att Nybro Kommun måste prioritera och färdigställa verksamhetsområde Transtorp.”Foto: Jan Stenqvist

Vad kan Nybro erbjuda i industrimark? Enligt fördjupad översiktsplan 2040 finns två markerade och planerade ”verksamhetsområden”. Det största öster om Nybro är helt avhängigt av en planskild korsning vid Glasporten. Det betyder att detta område inte är aktuellt under en överskådlig tid och styrs av Trafikverkets prioriteringar.

Det andra området ligger längs väg 31 mellan infarten till värmekraftverket och vägen mot Alsterbro, verksamhetsområde Transtorp. I översiktsplanen är rekommendationen att ” utreda lämplig dragning av infrastruktur i området…” Ytterst oroväckande formulering, detta får inte bli en långbänk.

Moderaterna kommer att arbeta för att Nybro Kommun måste prioritera och färdigställa verksamhetsområde Transtorp med målsättning att ha området klart för etableringar snarast inom ett år. Utan att ha färdig attraktiv industrimark tillgänglig kommer Nybro kommun att fortsätta sin negativa utveckling. Vi måste likt de flesta andra kommuner kunna erbjuda mark och ”snabbspår” för etableringar. Med nya industrier kommer skatteintäkter, arbetstillfällen och inflyttning.

Ekonomin i Nybro kommun är mycket ansträngd. De investeringsplaner som ligger är alldeles för vidlyftiga för att kunna finansieras. Vi undrar hur högt belånad varje Nybro-bo skall behöva bli? Nybro Kommun måste prioritera möjligheterna att öka intäkterna och inte genom ökad kommunalskatt.

Moderaterna i Nybro kommer inte att medverka till någon höjd kommunalskatt.

Moderaterna i Nybro Kommun

Mats Gunnarsson, Entreprenör

Hans I Ljungdahl, Civil Ekonom

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.