GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Tänk globalt - agera lokalt”

Klimatpolitik
”Ingen kan bortse från klimatförändringarna och oron i vår omvärld. Ytterst handlar det om att säkerställa vår försörjning och att inte försämra förutsättningarna för kommande generationer. ”
Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Med lokala och kooperativa energibolag kan vi producera förnyelsebar energi.”
”Med lokala och kooperativa energibolag kan vi producera förnyelsebar energi.”Foto: ADAM IHSE / TT

Genom att återskapa torrlagda sjöar som magasinerar vinterns överskottsvatten kan vi möta hoten från ökande sommartorka. Med lokala och kooperativa energibolag kan vi producera förnyelsebar energi (el, fjärrvärme och fordonsbränslen) till priser som gynnar oss som bor och verkar här.

Marknaden löser inte alla problem på egen hand, vi kan inte vänta på att någon annan ordnar med en hållbar omställning. Politiken måste ta större lokalt ansvar för utvecklingen!

Vi vill installera solceller på kommunala byggnader, bygga ut laddningsstationer, undersöka möjligheterna till energilagring. Uppmuntra och stötta kooperativa satsningar på solcellsan-läggningar, vindkraftverk och biogasanläggningar. Gemensamt ägd infrastruktur gynnar oss alla, det är tryggare än stora utländska bolag.

Börje Ekstam (V), Borgholms kommunfullmäktigelista

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.