Annons

Sverigedemokraterna nekas insyn

Replik, på debattinlägg om kommunpolitiken i Nybro, publicerat 1 november
Publicerad 12 november 2018
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Debattör Anna Lundgren (C) har helt rätt att politikerna i Nybro bör ta sitt ansvar istället för att tänka på prestige då besluten som fattas i kommunfullmäktige kommer att få konsekvenser.

Centerpartiet har tydligt markerat att de inte vill samtala med oss, likaså Moderaterna. Redan i detta skede är det ingen som tar sitt ansvar. Bland annat för att 15,56 procent röstade för SD i Nybro vilket ger oss en tredje plats. Större än Moderaterna. Men de och andra partier, bland annat KD, får förtroendeposter. Vilka vi är eller vilka värderingar vi har är det ingen av politikerna i Nybro kommun som vet då de aldrig har frågat oss eller samtalat med oss.

Annons

Nej det förefaller som om andra politiker utgår ifrån personliga tankar och tyckande. Att vi har röstat på Socialdemokraternas förslag i de senaste sammanträdena har enbart att göra med att vi stängs ute från all information och röstar på det som vid varje tillfälle låter sunt. Vi är inte inbjudna till gruppsamtal som andra partier och kan därmed inte få en annan bild av frågorna.

Christina Davidson (C) har gått ut i pressen med att de inte kommer att ge SD några ordförande eller viceordförandepositioner i nämnderna och inte heller kommer vi få plats i kommunstyrelsens arbetsutskott. Mildred Persson (M) har i radio sagt att inga samtal ha förts med oss. Politikerna i Nybro kommun regerar och reagerar som om de vore i riksdagen i Stockholm.

Vi i SD Nybro anser att vi politiker i den lilla kommunen Nybro bör klara av att bemöta varandra med respekt och vilja utföra våra uppdrag på bästa sätt, som vi har blivit valda till, för invånarna i Nybro kommun.

Med detta uteslutande medföljer att vi inom SD inte får en inblick i varken hur ekonomin eller satsningar kommer att se ut inom Nybro kommun. Vi har försökt få information från Nybro kommun gällande kostnader för att sammanställa en budget. Tyvärr så tillhandahåller de inte all information som ska göra vårt arbete seriöst och realistiskt.

Vi röstar utifrån den information som vi har tilldelats. Det vill säga med begränsad insyn. Således kan inte C förvänta sig att vi tar de bästa besluten för Nybro kommuns invånare, vilket är vår största strävan, före våra personliga åsikter.

Vi har varit öppna för samtal och inbjudan till att vara delaktiga men stängs ute från de övriga partierna. Den dagen ni bestämmer er för samtal med alla, kommer vi finnas där och ta beslut för Nybro kommuns invånare till det bästa.

Liza Holmkvarn (SD), Nybro.

Annons
Annons
Annons
Annons