Annons

”Sverigedemokraterna lyssnar på folket”

Kommunpolitik i Oskarshamn
På Tolvskillingsmarknaden hade Sverigedemokraterna ett välbesökt tält, där vi fick möjligheten att samtala med många engagerade medborgare om politik och samhällsfrågor.
Debatt • Publicerad 28 maj 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi är redo att ta ansvar för att skapa trygghet och välmående för alla medborgare.”
”Vi är redo att ta ansvar för att skapa trygghet och välmående för alla medborgare.”Foto: Arkivfoto

En viktig diskussion handlade om Europaparlamentsvalet, där invandring och lag och ordning lyftes fram som de mest centrala frågorna. Vi tackar alla som delade sina personliga upplevelser och utmaningar med oss. Speciellt företagarna som berättade om stölder och vandalism – vi hör er och har konkreta förslag för att förbättra er situation.

Ungdomarna visade också ett imponerande engagemang. Cirka 100-150 unga framtida Sverigedemokrater kom fram för att prata med oss. Två ämnen som ofta återkom var skolans arbetsmiljö och skolmaten. Vi ser positivt på att skolor som Valhallaskolan nu installerar bevakningskameror, något som de elever vi pratade med uppskattar. Detta är helt i linje med vår politik för ökad trygghet i skolorna.

Annons

När det gäller skolmaten hörde vi att eleverna efterfrågade (och vi citerar:) mindre ”vattnig” mat, färre experimentella rätter som fisklasagne, samt mer kött och husmanskost. De vill ha riktig och näringsrik mat – något vi anser är grundläggande för att bygga Sveriges framtid.

Och allvarligt talat: Varför kan inte eleverna få riktiga tortillabröd när det serveras tacos?

Sverigedemokraterna lyssnar på folket och arbetar för konkreta förbättringar. Vi är redo att ta ansvar för att skapa trygghet och välmående för alla medborgare. Tillsammans bygger vi ett starkare Oskarshamn och Sverige.

Ted Nyberg (SD), ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd Sverigedemokraterna Oskarshamn

Annons
Annons
Annons
Annons