Annons

”Sverigedemokraterna känner sig trampade på tårna”

Slutreplik i debatt om kommunpolitik i Oskarshamn. Tidigare inlägg 28 och 31 januari.
”Sverigedemokraterna känner sig trampade på tårna. Duon Bäckström/Axelsson skriver i en replik på mitt debattinlägg att jag menar att inga kostnader skall drabba hockeyklubben när driften av en ny arena ökar.”
Debatt • Publicerad 2 mars 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Bättre att då fokusera på IKO:s framfart i SHL och att en ny arena står färdig inom en närtid.”
"Bättre att då fokusera på IKO:s framfart i SHL och att en ny arena står färdig inom en närtid.”Foto: SUVAD MRKONJIC

Duon blandar ihop finansiering, drift och hyra. Självklart drabbas IKO av en ökad drift, men denna ökning läggs på en högre hyra, precis vad jag skriver. För IKO:s del kommer det förmodligen att handla om runt tio miljoner kronor.

SD-duon blandar också in aspekter som barnomsorg skola och äldreomsorg. Vad har det med saken att göra ? Arenafrågan har sin kostnad och kommunal basverksamhet sin, det borde väl en riksdagsledamot förstå.

Annons

Faktum kvarstår att Leif Axelsson tidigare påstått att IKO skall vara med och finansiera den nya arenan, en synpunkt som även en partikamrat till honom framförde i media men som ganska omgående togs bort.

SD-duon känner sig trängda av fakta och skall nu med fula knep försöka komma ur schabblet som Axelsson åstadkommit. För min del, slut på denna onödiga knivkastning. Bättre att då fokusera på IKO:s framfart i SHL och att en ny arena står färdig inom en närtid.

Jag tror att många kommuninvånare delar denna åsikt.

Jan Johansson, partipolitisk neutral Oskarshamns kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons