Annons

”Sverigedemokraterna är prestigelösa”

Slutreplik i debatt om kommunalförbund, tidigare inlägg 15 och 19 april.
I sedvanlig ordning skriker Magnus Larsson (C) och Centerpartiet så att de spricker över Sverigedemokraternas agerande i frågan om Räddningstjänstförbundet.
Debatt • Publicerad 26 april 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi vill ha välunderbyggda beslutsunderlag och om inte det finns är det seriösa att återremittera frågan för att all information ska kunna beaktas.”
”Vi vill ha välunderbyggda beslutsunderlag och om inte det finns är det seriösa att återremittera frågan för att all information ska kunna beaktas.”Foto: Roger Carlsson

Vi är inte förvånande över detta på något sätt då det är det enda som Centerpartiet har gjort de senaste mandatperioderna. Bättre vore väl om Centerpartiet utvecklade sin egna politik, tänker vi. För syftet för Magnus Larsson och Centerpartiet måste väl ändå vara, att få komma i majoritet i kommunalpolitiken efter nästa val. Då gäller det att vara trovärdig och hålla sig till sanningen.

Sverigedemokraterna tänker dock inte låta Centerpartiet slira på sanningen alltför mycket - rätt ska vara rätt och sanningen ska fram. När det var dags att rösta om Räddningstjänstförbundet så yrkade Sverigedemokraterna på återremiss då underlaget inför förbundsbildningen upplevdes bristfällig och obalanserad.

Annons

Vi vill ha välunderbyggda beslutsunderlag och om inte det finns är det seriösa att återremittera frågan för att all information ska kunna beaktas. Det må irritera Magnus Larsson (C) men för oss med uppriktig ansats är det seriösa att göra i sådana sammanhang.

Den socialdemokratiska och moderata kommunmajoriteten röstade för att förslaget skulle avgöras där och då och så blev det. Eftersom vårt krav på återremiss inte fick majoritet, valde Sverigedemokraterna att lägga ner sina röster då vi stod fast vid att beslutsunderlaget var för vagt för att rösta varken för eller emot. Det har uppenbart visat sig att Sverigedemokraterna hade rätt.

Sedan har vi svårt att ta Magnus Larsson (C) och Centerpartiet på allvar när man desperat försöker klistra epitet på Sverigedemokraterna, bara för att vi har granskat förslaget om Räddningstjänstförbundet och varit kritiska. I våra ögon är det just detta som kommuninvånarna rimligtvis borde kunna förvänta sig av sina folkvalda. Att ständigt övervaka frågor för kommunens bästa är ett oppositionsråds viktigaste uppgift och i det kan jag lova att Sverigedemokraterna är prestigelösa.

Leif Axelsson, oppositionsråd (SD) Oskarshamn

Annons
Annons
Annons
Annons