Annons

”Sverige måste ryta ifrån mot EU”

EU-valet
EU är inte Europa. Sverigedemokraterna älskar vårt fria och demokratiska Europa. Mångfalden av nationer, kulturer och gemensam historia har lagt grunden för den västerländska civilisation vi åtnjuter idag.
Debatt • Publicerad 6 maj 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi vill visa Bryssel att vi inte viker oss vid förhandlingsbordet, det ska vara tydligt att vi är villiga att lämna samarbetet om utvecklingen inte stoppas och vänds.”
”Vi vill visa Bryssel att vi inte viker oss vid förhandlingsbordet, det ska vara tydligt att vi är villiga att lämna samarbetet om utvecklingen inte stoppas och vänds.”Foto: Christine Olsson/TT

Den europeiska gemenskapen och de ideal som vårt land anslöt sig till för trettio år sedan är dock inte längre vad de var. Europa är i krig och islamism och otrygghet breder ut sig, samtidigt som Bryssels överstatlighet aldrig har varit så påträngande som den är idag.

De gamla drömmarna om fria stater som samarbetar på rättvisa villkor är sedan länge bortglömda i Bryssel, och har ersatts av byråkrati, centralisering och korruption. Att vara medlem i EU är dyrt för svenska skattebetalare, aldrig tidigare har Sverige betalat så mycket pengar till unionen som vi gör idag. Sedan 1995 har vi betalat över 800 miljarder kronor till EU för att finansiera andra länders misslyckade ekonomier.

Annons

Inom unionen reser stöldligor fritt mellan obevakade gränsövergångar och islamismen växer sig fast. Svenskar dödas kallblodigt på Bryssels gator enbart för att de är svenskar och symboliserar en sekulär syn på yttrandefrihet.

Terrordåden avlöser varandra och påhejas av radikala imamer som tillåts predika sin vedervärdiga terrorpropaganda i moskéer runt om i Europa. Inte sällan finansieras de av islamistiska regimer som vill bekämpa vårt sätt att leva.

Samtidigt som EU misslyckas med sina grundläggande kärnuppgifter ser byråkraterna i Bryssel sin chans att tillskansa sig mer makt. Genom egna tolkningar av fördragen vill man bland annat lägga beslag på vår svenska skog, påtvinga oss en radikal klimatagenda, göra livet surt för svenska jägare och skrota våra veteranbilar.

Genom att överimplementera EU-lagstiftning och böja sig för etablissemanget i Bryssel har svenska politiker inte satt svenskarnas intressen först. Det vill vi ändra på. Sverigedemokraterna vill därför ge svenska folket en stark röst genom folkomröstningar i EU-frågor. Varje framtida steg av maktöverföring ska föregås av en folkomröstning. Detsamma ska gälla vid krav på nya inbetalningar till EU samt höjningar av befintliga.

Vi vill visa Bryssel att vi inte viker oss vid förhandlingsbordet, det ska vara tydligt att vi är villiga att lämna samarbetet om utvecklingen inte stoppas och vänds. För första gången i EU:s historia står vi inför ett paradigmskifte i unionen. Decennier av centralisering, feghet och slöseri har fått det europeiska folket att vakna. Vi står på randen till en vändning mot ett annat Europa där vi tillsammans med likasinnade partier kan styra utvecklingen till det bättre.

Den 7 maj kommer jag till Kalmar för att tillsammans med andra sverigedemokrater prata om vår politik i både Sverige och Europa.

Jimmie Åkesson (SD), partiledare

Annons
Annons
Annons
Annons