Annons

”Storskogen är den mest besökta av våra skogar”

Kommunpolitik i Oskarshamn
Kronoparken som skogen kallas gör det inte utan av en speciell anledning. Kronoparken ligger väster om Scanias logistikanläggning och sträcker sig ut mot Hemvärnsgården.
Debatt • Publicerad 16 februari 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Man vet inte om man skall lägga sig ner och gråta heller acceptera ovetande politikers beslut. Det senare är dock inget jag ställer upp på.”
”Man vet inte om man skall lägga sig ner och gråta heller acceptera ovetande politikers beslut. Det senare är dock inget jag ställer upp på.”Foto: Roger Carlsson

Personligen anser jag att det är kanske den finaste tätortsnära skog vi har i Oskarshamn. Jag uppskattar att jag plockade runt 100 liter kantareller där i sommar/höst och minst 200 liter lingon/blåbär. I området finns stora myrar där tranbär växer rikligt.

Nu har politikerna i KSNAT - före detta Tekniska nämnden beslutat att gå in och avverka stora delar av skogsbeståndet där. Man vet inte om man skall lägga sig ner och gråta heller acceptera ovetande politikers beslut. Det senare är dock inget jag ställer upp på.

Annons

När man ser sammansättningen i den här nämnden så kan jag bestämt påstå att det inte är några som månar om våra skogar utan bara sitter på sina stolar och räknar på hur mycket pengar kommunen får in på skövlingen .

Att de tänker, om de nu tänker, att den här skogen är viktig för våra medborgares hälsa i form av rekreation och naturupplevelse är högst osannolikt.

Jag vill bestämt påstå att Storskogen är den mest besökta av våra skogar. Varje dag oavsett årstid besöks denna skog av hundratals personer, antingen det handlar om en hundpromenad MTB cykling, svamp och bärplockning eller bara som ett andningshål i vår stressiga tillvaro.

En fråga till vårt oppositionsråd Leif Axelsson- kan du tänka dig att streta emot i denna fråga och ställa dig på medborgarnas sida. Att kommunalrådet Lukas Lodge sätter ner foten och säger, nej denna skog skall vi inte röra, det ser jag som en helt omöjlig åtgärd från hans sida.

Jag slutar med att ställa en fråga till de avverkningsglada politikerna i KSNAT, hur mycket ökade kommunkassan med efter avverkningen av Fallebo naturskog? Jag tror jag har svaret- inte en krona utan det blev ett minusresultat.

Jan Johansson, partipolitisk obunden Oskarshamns kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons