Annons

”Spadtag för framtidens sjukvård vid Oskarshamns sjukhus”

Oskarshamns sjukhus
I veckan har en viktig satsning påbörjats vid Oskarshamns sjukhus. Ett första spadtag med sikte på att stärka länets mellersta sjukhus, skapa ny restaurang och kafeteria samt möta radiologins behov av en ny avancerad magnet-kamera.
Debatt • Publicerad 2 februari 2024
”Vi i SCV-majoriteten ska fortsätta att kämpa för att alla som bor i mellersta delen av Kalmar län ska få den vård de behöver.”
”Vi i SCV-majoriteten ska fortsätta att kämpa för att alla som bor i mellersta delen av Kalmar län ska få den vård de behöver.”Foto: Jan Brunby

Den nya kameran kommer innebära en kraftig kapacitetsökning och vara otroligt viktig, inte minst för cancervården. Genom denna 150-miljonersinvestering på Oskarshamns sjukhus kommer tillgängligheten till vård i länet, som redan är landets bästa, bli ännu bättre.

Som vi alla vet är det svåra ekonomiska tider i hela Region-Sverige. Många regioner tvingas till varsel eller långtgående nedläggningar. Den vägen går vi inte i Region Kalmar län. Vi ska ta oss genom den rådande krisen utan att behöva varsla eller sänka kvalitén på Sveriges bästa hälso- och sjukvård. Dessutom håller vi i investeringarna i framtidens sjukvård. Det är avgörande investeringar på 2,6 miljarder kronor i hela vårt

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.
Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.Foto: Mats Holmertz
”Oskarshamns sjukhus är ett sjukhus att vara stolt över. I flera år har det utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus. Det har bland annat landets kortaste väntetiderna på akuten, ingen brist på vårdplatser och en högklassig ortopediverksamhet.”
Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.
Annons

Spadtaget vid Oskarshamns sjukhus och den investering på över 150 miljoner kronor som satsningen innebär ska ses som ett kvitto på att vi satsar på Oskarshamns sjukhus. SCV-majoriteten ser till framtiden på Oskarshamns sjukhus. Vi vill att verksamheten ska framtidssäkras och fortsätta att utvecklas.

Oskarshamns sjukhus är ett sjukhus att vara stolt över. I flera år har det utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus. Det har bland annat landets kortaste väntetiderna på akuten, ingen brist på vårdplatser och en högklassig ortopediverksamhet. Tiden står dock inte stilla, vare sig på Oskarshamns sjukhus eller någon annanstans. Vi behöver ständigt se till framtiden och regionens mellersta sjukhus behöver växa och utvecklas med tiden för att möta upp framtidens vårdbehov.

Sällan är det tydligare än vid ett spadtag att arbete pågår. Med egna ögon kan var och en se att det finns en tydlig viljeinriktning som för oss närmre en god vård även i framtiden. Men arbete pågår ständigt och medarbetarnas insatser för att varje dag göra Region Kalmar län lite bättre är väl värda att lyftas.

Förenklade och digitala kallelser, taligenkänning som sparar tid vid medarbetarnas anteckningar och egenmonitorering som medför att patienter slipper ständigt jäkta till och från hälsocentral eller sjukhus. Alla dessa är små exempel på den utveckling som ständigt sker inom Region Kalmar län. Även om de inte kan ses lika tydligt som ett spadtag är de nog så viktiga för att leverera sjukvård i absolut toppklass.

Vi i SCV-majoriteten gläds dock över det tydliga klivet framåt som veckans spadtag innebär. Detta är en viktig investering i Oskarshamns sjukhus och dess medarbetare. Vi i SCV-majoriteten ska fortsätta att kämpa för att alla som bor i mellersta delen av Kalmar län ska få den vård de behöver.

Utan Oskarshamns sjukhus är det inte möjligt att möta det behovet och därför behövs investeringar som denna. Vi ser fram emot ett ännu starkare sjukhus i Oskarshamn som fortsatt bedriver en verksamhet med goda resultat.

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande

Karin Helmersson (C), regionstyrelsen vice ordförande

Lena Granath (V), regionråd

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons