Annons

”Socialdemokraternas massinvandringspolitik nu är till ända!

Replik i debatt om rikspolitik, tidigare inlägg 21 december
I ett debattinlägg framför två socialdemokrater sin frustration över ett regeringsunderlag som levererar det man lovar. Måhända kanske det även blev några glögg för många innan man skrev färdigt debattinlägget och julledigheten tog vid.
Debatt • Publicerad 27 december 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Måhända kanske det även blev några glögg för många innan man skrev färdigt debattinlägget och julledigheten tog vid.”
”Måhända kanske det även blev några glögg för många innan man skrev färdigt debattinlägget och julledigheten tog vid.”Foto: Janerik Henriksson/TT

Gällande bränslepriserna, regeringen tillträdde den 17 oktober förra året och där en liter bensin då kostade 21,59 kr per liter och en liter diesel 27,97 kr. Idag kostar en liter bensin närmre 18,49 kr per liter och 22,76 kr för en liter diesel. Det innebär att drygt ett år efter att regeringen tillträtt så kostar bensinen 3,1 kr mindre per liter vid pump och 5,21 kr mindre för dieseln per liter.

I årets budget finns även en sänkning av den totala skatten på bensin med 1,50 kr per liter jämte det att reduktionsplikten sänks till den lägsta möjliga nivån, vilket har potential att sänka priset på diesel med 5,50 kr per liter. Det skulle för dieseln innebära mer än 10 kr lägre pris vid pump.

Annons

Det är fullt förståeligt att Socialdemokraterna inte uppskattar att det finns ett parti som tydligt driver lägre bränslepriser. Själva föreslår Socialdemokraterna exempelvis att reduktionsplikten ska tredubblas i förhållande till nivån efter årsskiftet. Ett regeringsskifte till Socialdemokraterna hade alltså inneburit avsevärt höjda bränslepriser, endast med Socialdemokraternas förslag, och man behöver nog inte heller fundera över vad Miljöpartiet kommer kräva i de förhandlingarna heller.

Utöver det tas nu första stegen tas nu mot ny kärnkraft, där Socialdemokraterna under sitt regeringsinnehav i stället gjort det man kunnat för att stänga ned den fullständigt. Ett paradigmskifte tar nu plats gällande invandrings- och integrationspolitiken och där tidigare regeringars och Socialdemokraternas massinvandringspolitik nu är till ända. Betydligt tuffare tag mot den organiserade brottsligheten och där fokuset självklart ska vara på att skydda de laglydiga medborgarna.

Med detta vill jag önska dessa socialdemokrater och övriga en god jul!

Mattias Bäckström Johansson, partisekreterare Sverigedemokraterna

Annons
Annons
Annons
Annons