Annons

"Socialdemokraterna fortsätter att skrämmas och ljuga”

Replik på debattinlägg om svensk inrikespolitik, publicerat 31 mars.
Socialdemokraterna fortsätter sin taktik inför valet 2022 med att skrämmas och ljuga kring sina politiska motståndare, istället för att lyfta fram sin egen politik eller diskutera sakfrågor.
Debatt • Publicerad 3 april 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Uppenbarligen tycker Laila Naraghi (S) och Socialdemokraterna att denna skrämseltaktik mot sina politiska motståndare är viktigare, än att istället diskutera de samhällsproblem vi har idag.”
"Uppenbarligen tycker Laila Naraghi (S) och Socialdemokraterna att denna skrämseltaktik mot sina politiska motståndare är viktigare, än att istället diskutera de samhällsproblem vi har idag.”Foto: Roger Carlsson

När statsministern nyligen deltog i ett program i SVT gick det även så långt att han insinuerade att demokratin vore hotad om han skulle förlora valet.

Även Laila Naraghi (S) stämmer in i kören och ljuger om att Gustaf Ekström varit med och bildat partiet. Han deltog däremot på ett möte för en kommunförening och valdes till revisor, ett uppdrag som inte direkt är politiskt. Granskar man protokoll för lokalföreningar i alla partier hittar man med all säkerhet många intressanta och tvivelaktiga namn genom historien.

Annons

Det förändrar inte han varit vald som revisor, men har knappast påverkat vare sig vår politik, organisation eller gör det rimligt att skuldbelägga den dryga miljon svenskar som i senaste valet röstade på Sverigedemokraterna.

Det skulle dock varit intressant att höra hennes uppfattning om vilken relevans hennes eget partis historia har. Där Socialdemokraterna varit med om att göra rasbiologi till en vetenskap som låg till grund för Hitlers raspolitik och där man även under andra världskriget fängslade och internerade svenska antinazister.

Uppenbarligen tycker Laila Naraghi (S) och Socialdemokraterna att denna skrämseltaktik mot sina politiska motståndare är viktigare, än att istället diskutera de samhällsproblem vi har idag eller presentera lösningar på dem. Något som är rätt talande för Socialdemokraterna då man saknar såväl visioner som lösningar, men även i många fall är direkt ansvariga för misslyckandena.

För mig och Sverigedemokraterna är det istället viktigare att diskutera lösningar för hur vi når en hållbar migrationspolitik, hur vi stärker svenskt företagande för att få fler i sysselsättning, hur vi kan stärka äldres villkor och hur vi kan göra Sverige tryggt igen.

Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot

Annons
Annons
Annons
Annons