Annons

”Smutskastning före sakpolitik – Socialdemokraternas strategi inför EU-valet”

Replik i debatt om EU-valrörelsen. tidigare inlägg 29 maj.
Det är tydligt att Tobias Baudin och Anders Henriksson (S) desperat försöker skifta fokus från sin egen politik genom att rikta grundlösa anklagelser mot Sverigedemokraterna.
Debatt • Publicerad 5 juni 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”De påståenden som riktas mot Sverigedemokraterna om att driva en ”trollfabrik” saknar både substans och bevis.”
”De påståenden som riktas mot Sverigedemokraterna om att driva en ”trollfabrik” saknar både substans och bevis.”Foto: Pontus Lundahl/TT

Socialdemokraternas taktik är inte ny – det är ett klassiskt knep för att undvika att tala om sina egna misslyckanden och brist på substantiella förslag inför det kommande EU-valet.

De påståenden som riktas mot Sverigedemokraterna om att driva en ”trollfabrik” saknar både substans och bevis. Det är anmärkningsvärt att Myndigheten för psykologiskt försvar ansåg det nödvändigt att anmäla Kalla Fakta för deras metoder.

Annons

Det faktum att Kalla Faktas reporter sökte jobb på flera olika avdelningar i partiet precis innan EU- valet, väcker oro för huruvida upphovsmännen var opartiska i framtagandet av programmet. Även medier måste kunna vara mottagliga för kritik och att ifrågasätta ett program vars metoder har anmälts av en myndighet, borde inte sända kalla kårar utmed ryggraden på någon.

Det är ironiskt att just de som är mest skyldiga till problemen som splittrar det svenska samhället nu försöker utmåla oss som destabiliserande. Det är inte första gången Socialdemokraterna använder vilseledande narrativ för att smutskasta sina politiska motståndare, och det kommer knappast vara sista gången.

Istället för att erbjuda konkreta lösningar på de verkliga problemen väljer Socialdemokraterna att fokusera på skrämselpropaganda. Deras brist på reella förslag inför EU-valet talar sitt tydliga språk. Genom att göra detta hoppas de kunna dölja sin egen ineffektivitet och misslyckande att stå upp för svenska intressen i EU.

Vi Sverigedemokrater står däremot fast vid vår politik och våra löften till svenska folket. Vi vill stärka Sveriges gränser, begränsa den fria rörligheten för brottslingar och säkerställa att migrationspolitiken är hållbar. Vi är trötta på att se hur Socialdemokraterna sätter känsloladdade och vilseledande frågor före sakpolitik som verkligen gör skillnad.

Det är Socialdemokraterna som gång på gång visat sig vara ryssvänliga i EU-parlamentet, något de försöker dölja genom att anklaga oss för ryska metoder. Det är dags att väljarna ser genom deras dimridåer och fokuserar på vad som verkligen är viktigt – en stark och säker framtid för Sverige. Låt oss tillsammans fokusera på den politik som gör skillnad och inte låta Socialdemokraternas avledningsmanövrar stå i vägen för den förändring Sverige och Europa behöver.

Mattias Bäckström Johansson (SD), partisekreterare

Martin Kirchberg (SD), distriktsordförande SD Kalmar län

Annons
Annons
Annons
Annons