Annons

"Så skapar vi fler jobb i hela länet”

Regionpolitik
”Socialdemokraterna tror på gemensamma lösningar för att lyfta Kalmar län som region. Den regionala utvecklingen är avgörande för att vårt län ska vara attraktivt att bo och jobba i.”
Debatt • Publicerad 5 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"En etableringsstrategi handlar om hållbar utveckling och långsiktigt arbete för att Kalmar län ska vara attraktivt idag och i framtiden.”
"En etableringsstrategi handlar om hållbar utveckling och långsiktigt arbete för att Kalmar län ska vara attraktivt idag och i framtiden.”Foto: Mats Andersson

För att skapa fler jobb och hjälpa kommunerna att locka arbetsgivare till länet vill vi införa en etableringsstrategi och ett etableringscenter. En hållbar arbetsmarknadspolitik för hela länet.

Ett etableringscenter skapar en gemensam kraft mellan kommun, region och näringsliv för att vi tillsammans ska få hem fler arbetsgivare till vårt län. Små kommuner idag har inte alltid musklerna att hantera större arbetsgivare som är intresserade att komma till kommunen. Etableringscentret kommer att kunna hjälpa kommunerna med resurser och kompetens för att kunna ro hem arbetsgivare, men också samverka med andra kommuner för se möjligheterna i närområdet.

Annons

En etableringsstrategi handlar om hållbar utveckling och långsiktigt arbete för att Kalmar län ska vara attraktivt idag och i framtiden. Med en etableringsstrategi kan vi ytterligare betona våra prioriteringar på infrastrukturen som behövs i länet för att större aktörer ska ha möjlighet att verka här.

Hela Kalmar län ska leva. Detta kommer ge möjlighet för de stora kommunerna att fortsätta utvecklas men också för de små att växa. En rejäl landsbygdsreform där målet är att skapa en Kalmar läns-anda där arbetsgivare ska känna sig välkomna och få de underlag de behöver för att kunna ta det kloka beslutet att välja Kalmar län.

Socialdemokraterna är ett parti för landsbygden. Vi är ett parti för regional utveckling där hela länet ska prioriteras. Varje kommun ska känna att vi verkar tillsammans. En ny etableringsstrategi kommer att hjälpa oss i klimatomställningen mot fler gröna jobb och fler gröna industrier. Det kommer att stärka vårt län genom fler arbetstillfällen och mer konkurrenskraftiga löner och villkor. Det kommer att bidra till att Kalmar län blir ännu bättre – oavsett var i länet du bor.

Angelica Katsanidou (S), Regionstyrelsens ordförande

Peter Wretlund (S), regionråd med ansvar för regionalutveckling

Mattias Adolfson (S), regionråd

Annons
Annons
Annons
Annons