Annons

”(S)vara på rätt frågor!”

Oskarshamns sjukhus
Efter att ha läst diverse insändare och debattartiklar från regionspolitikerna från S, V och C lämnas vi alla med känslan av att de ger långa och uttömmande svar på en fråga som ingen har ställt.
Debatt • Publicerad 11 juli 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Kommer ni (S, V och C), med alla till buds stående medel, kämpa för att akutmottagningen i Oskarshamn?”
”Kommer ni (S, V och C), med alla till buds stående medel, kämpa för att akutmottagningen i Oskarshamn?”Foto: Jan Brunby

De säger bara att sjukhusen i Oskarshamn, Kalmar och Västervik ska finnas kvar. Men det är ingen som tror att ni ska lägga ner ett helt sjukhus utan det medborgarna vill veta är i vilken form dessa sjukhus ska fortsatt drivas.

Låt oss göra det lätt för er Mattias Adolfsson (S), Peter Wretlund (S) och Lena Granath (V).

Annons

Här kommer de två frågor som många just nu oroar sig för:

1. Kommer ni (S, V och C), med alla till buds stående medel, kämpa för att akutmottagningen i Oskarshamn inte får försämrad beredskap jämfört med idag?

2. Kan ni (S, V och C) lova att det idag inte finns några officiella eller inofficiella förslag på att stänga eller förändra beredskapen på Oskarshamns akutmottagning?

Försök nu Mattias Adolfsson (S), Peter Wretlund (S) och Lena Granath (V) att svara på dessa frågor istället för att prata om Regionens generella beredskap för akuta patienter.

Ted Nyberg (SD), Ordförande Oskarshamn

Leif Axelsson (SD), Oppositionsråd, ledamot i regionfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons