Annons

”S ljuger om vårdplatserna på Oskarshamns sjukhus”

Nu, kära medborgare i Oskarshamn med omnejd, så har ni ett val. Ni kan välja vilken version ni tror på. På den ena sidan så har ni två pampiga socialdemokrater, vars högsta ambition är att behålla makten och som inte räds det minsta att ljuga medborgarna i ansiktet för att nå denna ambition.
Debatt • Publicerad 22 januari 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Istället för att överbelägga så skickar man hem patienter i förtid eller slussar dem till ett annat sjukhus.”
”Istället för att överbelägga så skickar man hem patienter i förtid eller slussar dem till ett annat sjukhus.”Foto: Carl-Olof Zimmerman

På andra sidan så har ni vårdpersonalen från både sjukhuset och från ambulansen som lever i verkligheten som medborgare bara får en glimt av ibland genom deras insändare.

Jag vet var jag står, vet du? Socialdemokraterna i Region Kalmar län släpper ett pressmeddelande i klassisk socialdemokratisk anda där man framför en isolerad bit statistik, tagen ur sitt kontext, för att slå sig på brösten och visa hur duktiga de är.

Annons

Man säger från socialdemokraterna att Oskarshamns sjukhus inte är överbelagt i större grad. Det är möjligtvis sant men det är definitivt inte hela sanningen. Gå inte på flosklerna. Med statistik, och val av rätt ord, går det bevisa vad som helst. Det är vedertaget.

Ted Nyberg, ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn.
Ted Nyberg, ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn.Foto: Karin Lagerström
”Personal från både sjukhuset och ambulansen pratar med oss i Sverigedemokraterna dagligen. Varför pratar de med oppositionspartiet kan man undra? Jo för att de har försökt att prata med de styrande politikerna i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet, helt utan gehör.”
Ted Nyberg, ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn

Personal från både sjukhuset och ambulansen pratar med oss i Sverigedemokraterna dagligen. Varför pratar de med oppositionspartiet kan man undra? Jo för att de har försökt att prata med de styrande politikerna i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet, helt utan gehör.

Vad vårdpersonalen vittnar om är att Oskarshamns sjukhus är fullt, var och varannan dag! Ambulanspersonal vittnar om att de kör betydligt fler transporter och patienter fram och tillbaka mellan sjukhusen. Något som gör att ambulansberedskapen i Oskarshamn, men även i länet, balanserar på en skör tråd.

Mer ambulanser på vägarna med patienter i gör att ambulansstationerna oftare står tomma. För medborgaren innebär detta längre väntetid på ambulans när det verkligen gäller.

I en insändare från vårdpersonal på sjukhuset i mellandagarna kan vi läsa varför personalen lämnar sjukhuset. De är helt enkelt trötta på det politiska ledarskapet som uppenbarligen inte lyssnar. De vittnat om att avlövningarna på Oskarshamns sjukhus skapar ohållbara situationer för både patienter och för vårdpersonal. De skriver att den situationen som skapats inte är patientsäker.

Under SVC-styret i Region Kalmar län har man avlövat Oskarshamns sjukhus hårt. Under de två senaste mandatperioderna har det Socialdemokratiskt ledda styret avlövat följande från Oskarshamns sjukhus:

Fyra intensivvårdsplater

Fyra intermediärvårdsplatser

Cirka 25 vårdplatser (2019 fanns det 33, nu endast 8 kvar på avdelning 5)

Och nu senast så tog de även bort fyra intagningsvårdsplatser.

Annons

Vad SVC-styrets plan är, för Oskarshamns sjukhus, vill de inte svara på. Att Oskarshamns sjukhus ofta är fullt är något som vi i Sverigedemokraterna får till oss på flera vägar. Dels genom att ambulanspersonal och sjukhuspersonal hör av sig till oss direkt, men även genom de insändare som sjukvårdspersonalen själva skriver.

Men som sagt, med statistik och val av ord går det att bevisa vad som helst. ”Fullt” är inte samma sak som ”överbelagt”. Istället för att överbelägga så skickar man hem patienter i förtid eller slussar dem till ett annat sjukhus.

När nu dessa två pampiga socialdemokrater skriver sin artikel om hur duktiga de är så undrar man om de medvetet vilseleder sina medborgare eller om de numera pampat upp sig så långt bort från verkligheten att de slipper ta i den och därmed inte ser den.

Oavsett så ignorerar Socialdemokraterna personalen och den verklighet som de lever i genom att skriva lögner och vilseleda. Socialdemokraterna ignorerar den vårdpersonal som varje dag försöker göra vår stad och vårt land till ett bättre ställe men som också vågar beskriva verkligheten som den är.

Slutligen får jag be er som inte är insatta i frågan att prata med vårdpersonalen på sjukhuset och ambulansen i Oskarshamn och bilda er en egen uppfattning. Då kommer även ni få höra en helt annan version än den Socialdemokraterna sprider. Jag vet vilken version jag litar på och på vilken sida jag står. Vet du?

Ted Nyberg, ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn.

Annons
Annons
Annons
Annons