GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Replik: "Finns många insatser att göra för att förenkla regelverket”

Moderaterna i Nybro har i ett debattinlägg beskrivit hur de står i frågan om arbetslinjen, i sig en viktig fråga.
Debatt • Publicerad 19 juli 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sveriges och Ukrainas flagga utanför kommunhuset i Nybro.
Sveriges och Ukrainas flagga utanför kommunhuset i Nybro.Foto: Jan Stenqvist

De tar de Ukrainska kvinnorna som bor i Nybro som exempel och vikten i att de kommer i arbete. Arbetskraftsbristen i både offentlig och privat sektor är stor och kommer bli större. Både Nybro och resten av Kalmar län står inför stora utmaningar kring detta när antalet personer i arbetsför ålder minskar kraftigt. Läget är allvarligt och för att vi ska klara våra uppdrag och inte minst kunna erbjuda en god vård och omsorg krävs flera insatser. Dels måste alla som kan arbeta vara i arbete, digitalisering kan lösgöra insatser som behövs bättre till det mänskliga mötet och så måste arbetskraftsinvandring förenklas.

Att det ska vara enkelt för flyktingar att komma in på arbetsmarknaden är viktigt och här finns många insatser att göra för att förenkla regelverket. Att moderaterna i Nybro nu väljer att lyfta denna fråga välkomnar vi varmt. Det är bra att ni orkar ta avstånd från det som era riksdagskandidater i länet står för, även om vi sett liknande tankar från er. Det förvånar oss dock något att ni i samma minut som detta inlägg skrivs väljer att betala för en annons i sociala medier med texten ”Moderaterna vill ha paus i invandringen till Sverige…” från era riksdagskandidater. Färre flyktingar från Ukraina kommer till Sverige än beräknat. Det fasansfulla kriget fortsätter tyvärr. Om detta kommer genera att fler människor flyr och kommer till Nybro hoppas vi att moderaterna i Nybro kommer välkomna dem trots att era riksdagskandidater har stängt dörren.

Karin Helmersson

Christina Davidson

Henrik Gustavsson

Bodil Johansson

Helen Danielsson

Centerpartiet i Nybro

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.