Annons

"Nu får vi ordning på Sverige”

Kriminalitet
”Hårt mot hårt!”. På länk till den moderata arbetsstämman hörs den danska tidigare justitieministern Sören Pape Poulson delge sina tankar kring vad som krävs för att bryta gängens grepp.”
Debatt • Publicerad 4 november 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är dags att vända utvecklingen genom att sätta hårt mot hårt.”
”Det är dags att vända utvecklingen genom att sätta hårt mot hårt.”Foto: Johan Nilsson/TT

”Det är inte rimligt att laglydiga medborgare ska finna sig i att de blir skjutna, att de blir sårade och att folk slås ihjäl för att gängen och klanerna bara växer och växer”, fortsätter Poulson.

Danmark gör sin läxa medan Sverige står och stampar.

Annons

När Ulf Kristersson ställer sig i talarstolen bekräftar han vad alla redan vet - regeringen pratar om sin nya ”tuffare” linje mot kriminalitet, men i verkligheten händer väldigt lite. Återigen vaknar vi till nyheten att en ung man har mist livet. Sveriges problem löses inte över en natt, men tusentals nätter har förflutit sedan Socialdemokraterna tog över regeringsmakten.

Att få ordning på Sverige är Moderaternas drivkraft. Tyvärr är problemen som hopat sig under tiden (S) haft makten både stora och allvarliga. Under partistämman har politik formulerats och beslutats som punkt efter punkt lägger en ny, hållbar kurs för Sverige.

# Krafttag i klimatarbetet. Sverige ska vara det föregångsland som visar att det är fullt möjligt att kombinera tillväxt med ett klimatneutralt samhälle

# Invandring ska vara bra för Sverige. Det blir den med en integrationspolitik som ställer krav och där en begränsad invandring gör det möjligt att möta de som kommer till oss på ett värdigt sätt

# En företagarpolitik som skapar tillväxt, där regler är enkla, förutsägbara och skatterna är rimliga

# Reformer för att alla medborgare ska känna sig trygga i att de kommer få vård i rätt tid av hög kvalitet när de väl behöver det

Men visst är det så att brottsligheten får lite mer fokus. Detta i en tid där rubriker om skjutningar, mord och oskyldiga offer avlöser varandra. Det är dags att vända utvecklingen genom att sätta hårt mot hårt. Det är med beslutsamhet, och helhjärtat som den moderata delegationen instämmer i Ulf Kristerssons tydliga ord: ”Det här finner vi oss inte i”.

Malin Sjölander (M)

Daniel Lindvall (M)

Hanne Lindqvist (M)

Annons

Marie Nicholson (M)

Marcus Andersson (M)

Annons
Annons
Annons
Annons