Annons

"Nej till ny vindkraft i Hultsfred ligger fast.”

Vindkraft
”Ända sedan 2019 då frågan om vindkraft i Hultsfreds kommun hamnade i ett skarpt läge när företaget Dackevind sökte tillstånd för en vindkraftspark strax väster om Målilla har Kristdemokraterna i Hultsfred varit tydliga i sitt ställningstagande.”
Debatt • Publicerad 2 december 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"KD i Hultsfred står fast vid ett Nej till nya vindkraftsetableringar”
"KD i Hultsfred står fast vid ett Nej till nya vindkraftsetableringar”Foto: Jonas Ekströmer / TT

Den inställning som från början främst grundade sig i de signaler vi fick från de berörda människor vi möter i olika roller och vid skilda sammanhang har sedan förstärkts och fördjupats. Vi är eniga i beslutet att vindkraften inte har sin plats i Hultsfred. Bakom vad som verkar vara ett helt grönt energislag finns en uppsjö av frågor.

Påverkan på omgivningen, såväl människor som djur är oklar, kraftslaget saknar den stabilitet och leveranssäkerhet vi behöver för en trygg elförsörjning och ett rimligt pris, ägandet är ofta kortsiktigt och ansvaret samt kostnaden för återställning vid slutet av livslängden riskerar i slutändan att landa på kommunen och dess invånare.

Annons

Med dessa frågetecken hängande över oss vill vi göra fullständigt klart att ett enigt KD i Hultsfred står fast vid ett Nej till nya vindkraftsetableringar – ett löfte som fungerar i såväl med som motvind likaväl som i stiltje.

Folke Pleijert, Kristdemokraterna Hultsfred

Annons
Annons
Annons
Annons