Annons

Nämnderna i Kalmar kommun

Kommunpolitik i Kalmar
Publicerad 11 oktober 2018
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Före valet hade jag ett inlägg som blev en debatt på denna sida med kommunrådet Johan Persson (S) om ordförandena i ett antal nämnder. Jag var ute efter en förändring.

I Barometern den 2 oktober finns en förteckning över vilket parti som nu efter valet skall leda de olika nämnderna under kommande fyra år. Jag konstaterar då att i de nämnder jag efterlyste en förändring kommer personer med (S) efter namnet att fortsättningsvis leda berörda nämnder. Det gäller stadsbyggnadsnämnden, omsorgsnämnden och utbildningsnämnden.

Annons

Nu finns ändå en möjlighet att hitta andra personer för aktuella uppgifter än de som fanns där före valet. En förändring och ett omtänk måste ske då det annars kommer att bli fortsatt strid i många frågor som hanteras av berörda nämnder.

Stadens omtyckta utseende får inte fördärvas genom felaktigt tyckande av en nämndordförande. Att våra elever får rätt utbildning i de mest lämpliga lokalerna är avgörande för alla elevers framtid. Att äldre människor får rätt vård i anpassade lokaler är lika viktigt efter valet som före.

Således till Johan Persson, som besvarade mitt inlägg före valet, är det dags att se till så att rätt person väljs för att leda berörda nämnder. En fortsättning som nu är inte bra för de boende i vår kommun. En förändring behövs också för att vår kommun även fortsättningsvis skall vara ett bra alternativ att flytta till - oavsett ålder.

Rolf B Bertilson/debattör

Annons
Annons
Annons
Annons