Annons

"Mot tryggare och bättre samhälle”

Almedalsveckan, Moderaterna
”I skrivande stund står Sverige inför ett vägval. Skjutningarna och arbetslösheten slår rekord, utanförskapet växer och både kriminaliteten och barnfattigdomen ökar.”
Debatt • Publicerad 7 juli 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Moderaterna är redo att bilda en borgerlig regering som tar tag i Sveriges problem och tar vara på landets möjligheter.”
”Moderaterna är redo att bilda en borgerlig regering som tar tag i Sveriges problem och tar vara på landets möjligheter.”Foto: Claudio Bresciani/TT

Sverige når inte klimatmålen, regeringen stänger ner kärnkraft och skär ner på den elinfrastruktur som krävs för att vi ska kunna ställa om samhället. Sverige kan inte vänta längre, nu måste vi agera.

Otryggheten i Sverige ökar på ett alarmerande sätt och det innebär att även vi i Kalmar kommun behöver vara på tårna. Men trygghet handlar inte bara minskad kriminalitet eller förbättrad ekonomi, det handlar också om hur våra äldre mår och känner, hur ungdomarna har det i skolan och hur vi arbetar med våra bostadsområden. Trygghet är ett stort och viktigt område såväl i Sverige som i Kalmar.

Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd i Kalmar
Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd i KalmarFoto: Mats Holmertz
”Det är lätt att tycka att vi kommer högt i diverse mätningar men det måste sättas i relation till var vi borde vara. Kalmar kommun kan inte ha en högre skattesats än jämförbara kommuner. Våra hårt arbetande kommuninvånare och deras pengar ska behandlas med större respekt.”
Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd i Kalmar
Annons

Lokalt har Moderaterna ihop med Kalmaralliansen presenterat omfattande åtgärdsprogram för trygghet, arbete och välfärd samt näringsliv. Fler program är på gång och lanseras under 2021/22. Trygghet och förebyggande aktiviteter är en röd tråd genom alla våra program. Vi politiker måste våga lösa de utmaningar som ligger i framtiden genom att agera i nutid.

Vi träffar kontinuerligt kommunens kompetenta tjänstepersoner, andra kommuner och övriga organisationer som ger oss en bra bild över nuläge och framtida utmaningar. Kalmar kommun har bra medarbetare men det är tydligt att politiken kan bidra bättre till kommunens utveckling.

Kalmar kommun har förutsättningar att vara Sveriges bästa kommun. Här finns inte de större utmaningarna med utsatthet som finns i exempelvis storstäderna och vi kan bjuda på livskvalitet som gör det enkelt att trivas och lätt att attrahera kompetens. Dessa förutsättningar måste vi ta tillvara på. Det är lätt att tycka att vi kommer högt i diverse mätningar men det måste sättas i relation till var vi borde vara. Kalmar kommun kan inte ha en högre skattesats än jämförbara kommuner. Våra hårt arbetande kommuninvånare och deras pengar ska behandlas med större respekt.

Moderaterna är redo att bilda en borgerlig regering som tar tag i Sveriges problem och tar vara på landets möjligheter. En ny regering måste samla, inte splittra. Den måste kunna prata med alla partier i riksdagen och arbeta pragmatiskt för att nå resultat som är bra för alla människor i vårt land.

Moderaterna är redo att leda Kalmar som en modern öppen kommun med ett starkt näringsliv och välmående medborgare. Vi har ett styre i Kalmar kommun som har suttit alldeles för länge och vi är tydliga med att den här kommunen behöver en ny väg och ett nytt styre.

Jag är stolt över det lag vi byggt upp inom Moderaterna men även inom Kalmaralliansen. Det är inte en person som gör skillnad, utan ett stort team av kompetenta människor som alla arbetar för ett bättre Kalmar. Ett Kalmar vi alla älskar.

Vi Moderater ber om väljarnas förtroende att leda Kalmar kommun tillsammans med Kalmaralliansen efter valet 2022. Räkna med att vi kommer vara redo!

Är du redo för ett nytt, ännu bättre Kalmar? #nyakalmar

Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd.

Annons
Annons
Annons
Annons