Annons

”Mörbylånga Bostads AB mot strömmen - satsar sig ur krisen”

Kommunpolitik i Mörbylånga
Årets sannolikt största affär är genomförd för bostadsbolagets räkning. Kommunfullmäktige godkände den 29 april köpet av ett nybyggt trevåningshus med 14 treor och 6 fyror - samtliga med en månadshyra för under 10 000 kronor.
Debatt • Publicerad 9 maj 2024
”Årets sannolikt största affär är genomförd för bostadsbolagets räkning.”
”Årets sannolikt största affär är genomförd för bostadsbolagets räkning.”Foto: Sofia Hedman

Hyreslägenheterna ligger på Ormgatan vid Hållbar Plats i södra delen av Färjestaden och är av bostadsrättsstandard.

Idag står cirka 2 000 personer i bostadskö i det kommunala bostadsbolaget. Mer än 50 procent av fastighetsbeståndet består av tvåor. Över 80 procent av de köande kan tänka sig en trea eller fyra. Förvärvet av fastigheten på Ormgatan blir därför ett positivt tillskott som kommer att möta upp delar av det behov som finns för större lägenheter i norra delen av kommunen.

Annons

Ihop med den byggnation av hyresrätter som pågår på Färjebacken, mättas härmed bostadsbolagets expansion i Färjestaden och fokus kan nu skifta mot att komplettera marknaden på andra orter, där kanske inte lika många andra bygger. På tur står Grönhögen där mark- och miljööverdomstolen nyligen gav, för Mörbylånga Bostads AB, positiva besked, vilket innebär att vi kan gå in i nästa skede och börja projektera.

Bolagsstyrelsen har under mer än ett halvår arbetat i konsensus för att nå i mål med affären med de 20 nya hyresrätterna på Ormgatan vid Hållbar Plats i Färjestaden. Vår förhoppning är att även nästkommande satsningar, först i Grönhögen och därefter Gårdby kommer att ske i samförstånd. Det är bra för hyresgästerna, bra för bolaget och bra för kommunen. På detta sätt tillgodoser vi också snabbast och smidigast behovet av nya hyresbostäder i hela Mörbylånga kommun.

Lars Stjernfelt (S), ordförande

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Mörbylånga Bostads AB

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons