Annons

"Moderaterna har en saklig och funktionell politik för Nybro ”

Replik i debatt om kommunpolitiken i Nybro, tidigare inlägg 6 september.
”Socialdemokraternas kommunalrådskandidat tycker att Moderaterna i Nybro är otydliga. Vi har varit väldigt tydliga med vad vi tycker och förmedlat detta.”
Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"I det akuta läget för att bromsa den upplevda otryggheten behövs fler väktare och poliser samt fältassistenter.”
"I det akuta läget för att bromsa den upplevda otryggheten behövs fler väktare och poliser samt fältassistenter.”Foto: Jan Stenqvist

Moderatens budget för Nybro kommun kommer vara i balans. Moderaterna och Liberalerna la en egen budget för Nybro kommun 2022 något som Socialdemokraterna inte orkat med under sin tid i opposition.

Socialdemokraterna har presenterat sina ordförandekandidater till vissa nämnder och styrelser men inte samtliga nämnder och styrelser det gör att vi frågar oss: Är ett samarbete med Centerpartiet efter valet redan bestämt? Vi har ju sett vad detta samarbete i de större frågorna tagit Nybro. Socialdemokraterna och Centerpartiet har ju samarbetat i princip i samtliga större frågor under mycket lång tid, undantaget är skolfrågan.

Annons

Vi blir även beskyllda för att inte vilja se över kommunens stora kostym vilket Socialdemokraterna vet att Moderaterna varit drivande i under åtta år utan gehör.

Vi trodde mer om Socialdemokraterna än att de tycker det är onödigt med väktare i Nybro kommun. I det akuta läget för att bromsa den upplevda otryggheten behövs fler väktare och poliser samt fältassistenter. Socialdemokraterna beskyller oss för att vara mot fältassistenter vilket är felaktigt.

När Socialdemokraterna varit med och gjort budget de två sista åren har det inte blivit några fältassistenter trots att Socialdemokraterna är största parti i den konstellationen. Moderaterna tycker kommunen behöver jobba mer förebyggande för att unga inte ska hamna i kriminalitet. Moderaterna i Nybro har förslag och lösningar för detta.

Som Socialdemokraterna skriver är Moderaterna för valfrihet i skolan och tycker inte att Montessoriskolan och Kunskapsförskolan ska läggas ner. Det stämmer också att vi tycker det vore intressant med intraprenad inom äldreomsorgen, vilket betyder att personalen driver ett boende för våra äldre, för att se om det blir bättre kvalitet för de som bor där och högre frisknärvaro bland personalen. Hoppas detta gjort det tydligare för socialdemokraterna vad Moderaterna vill.

Vi tycker det är positivt att socialdemokraterna är betydligt mer intresserade av Moderaternas politik än att visa upp och driva någon egen politik.

Slutligen en fråga: Kommer Socialdemokraterna och Centerpartiet bygga ut den politiska organisationen med fler kommunalråd efter valet?

För Moderaterna i Nybro

Daniel Lindvall, gruppledare

Mildred Persson, omsorgsnämndens ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons