Annons

”Många av årets domare i allsvenskan är fega”

”Jag inser att det tar tid att bli en riktig bra domare och att ju fler matcher man dömer desto säkrare blir man.”
Insändare • Publicerad 5 augusti 2020 • Uppdaterad 10 augusti 2020

I år har vi många nya domare i högsta serien. Jag inser att det tar tid att bli en riktig bra domare och att ju fler matcher man dömer desto säkrare blir man.

Men, många av årets domare, även de äldre är fega. Kanske finns det ett bättre ord men vad jag menar är att de snart blåser av vid hörnspark innan ens hörnläggaren sparkat till bollen. I alla fall så fort bollen kommer in i boxen och någon spelare snuddar vi den, blir det frispark för det försvarande laget. Man vågar inte avvakta utvecklingen av situationen som då alltid är lite trasslig, men inte lagvidrig. Inte lustigt då att det numera sällan blir mål vid hörnor.

Annons

Kalmar FF har varje match hittills i år haft många hörnor men väldigt få har resultat i mål, om ens någon hittills. Domarna måste avvakta varje sådan situation och låta spelet ha sin gång intill någon bär sig illa åt. I annat fall är det lika bra att ta bort hörnsparkarna! Samma problem uppstår vid långa inkast då bollen hamnar inom boxen.

Dessutom måste domarna bättre blåsa av vid alla dessa tydliga tröjdragningar. Tröjorna står ju som en strut ibland - utan åtgärd. Kalmar FF skulle haft en straff i matchen mot AIK i söndags efter just en tydlig tröjdragning. Men, en "feg" domare blåste inte av!

Vi behöver mer VAR i svensk fotbolls högsta klass - för rättvisans skull.

Rolf B Bertilson, livstidsmedlem i Kalmar FF

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons