Annons

”Ligg steget före på nyårsnatten”

Friskvård
Bland nyårslöften runt om i landet handlar mer än hälften om att börja träna. Det visar en ny undersökning från Verian (tidigare Kantar Public) som Friskis låtit göra.
Debatt • Publicerad 19 december 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Oavsett vad du har för mål med träningen handlar det om att sänka tröskeln och få det att funka i ditt liv.”
”Oavsett vad du har för mål med träningen handlar det om att sänka tröskeln och få det att funka i ditt liv.”Foto: Arkivbild

Många lovar också att tillbringa mer tid med nära och kära eller lära sig något nytt. Det kanske inte är några nyheter. Medvetenheten om träningens positiva påverkan på mående och livskvalitet är hög.

Men här finns det en hel del att göra. Bara en av tio håller sina löften, enligt samma undersökning. Oddsen behöver förbättras för alla tappra som siktar högt på nyårsnatten.

Annons

Upploppet mot nyårsafton är onekligen lite tufft. December är årets mörkaste månad. Tid, pengar och dagsljus sinar fortare än kvickt. Och det blir både extra svårt och extra viktigt att få till den där träningen. Inte bara för att må bättre både fysiskt och psykiskt just då, utan också för att ligga steget före när det är dags för nyårslöften och hitta en hållbar träningsrutin.

Du kanske siktar på att åka Vasaloppet, vill stå väl rustad i VAB-ruari eller bara orka kuta till bussen. Oavsett vad du har för mål med träningen handlar det om att sänka tröskeln och få det att funka i ditt liv.

Vi i Friskis gör vad vi kan, inte bara på landets alla träningsanläggningar och gym utan också i det digitala. Hela december kan hela svenska folket träna gratis i träningsappen Friskis Go.

Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare Friskis och Svettis

Anna Strömblad, ordförande, F och S Kalmar

Natalie Olsén, verksamhetschef. F och S Kalmar

Mia Eknert, ordförande, F och S Nybro

Ulrika Martinell, verksamhetsledare, F och S Nybro

Annons
Annons
Annons
Annons