Annons

Liberalerna: "Sverige ska vara möjligheternas land för alla”

Almedalsveckan, Liberalerna.
”Sverige står inför stora samhällsproblem. De låga kunskapsresultaten i skolan, den stora integrationsskulden och den växande psykiska ohälsan kräver politiker som vågar se problemen och agera. Därför behövs Liberalerna i svensk politik.”
Debatt • Publicerad 5 juli 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Liberalerna kommer i nästa valrörelse ha den mest ambitiösa och offensiva integrationspolitiken”
"Liberalerna kommer i nästa valrörelse ha den mest ambitiösa och offensiva integrationspolitiken”Foto: Claudio Bresciani/TT

Alla barn ska få möjlighet att forma sin egen framtid genom en bra utbildning. För liberaler är kunskapsskolan sättet att ge alla barn en chans att hitta sin väg och uppnå sin dröm, även om starten i livet ser olika ut. För barn vars föräldrar kanske inte ens kan svenska, är kunskapsskolan helt avgörande.

För att alla elever ska nå kunskapsmålen behöver det också vara lugn och ro i klassrummet. Ordningsproblemen i den svenska skolan drabbar de barn som inte har stöd hemifrån hårdast.

Annons

Sverige ska vara möjligheternas land för alla. Det kräver att vi vågar agera mot ofriheten där den är som störst. Vi accepterar inte att det finns utsatta områden där fundamentalister, kriminella klaner och hedersförtryck begränsar jämställdheten, friheten och möjligheten att skapa sig ett bra liv.

Inför kvinnodagen.Johanna Wyckman.
Inför kvinnodagen.Johanna Wyckman.Foto: Roger Carlsson
”Sverige ska vara ett land utan parallellsamhällen, där rättsstaten står sig stark och där inga kvarter är frizoner för kriminella. Ett möjligheternas Sverige där alla med egna ansträngningar ska kunna ta sig dit man vill – oavsett var du kommer ifrån och hur din start såg ut.”
Johanna Wyckman (L), regionråd.

Liberalerna kommer i nästa valrörelse ha den mest ambitiösa och offensiva integrationspolitiken, och vara det enda partiet med ett konkret program för att Sverige inte ska ha några utsatta områden 2030. Sverige ska vara ett land utan parallellsamhällen, där rättsstaten står sig stark och där inga kvarter är frizoner för kriminella. Ett möjligheternas Sverige där alla med egna ansträngningar ska kunna ta sig dit man vill – oavsett var du kommer ifrån och hur din start såg ut.

Den psykiska ohälsan i samhället ökar och Liberalerna är det parti som tar den psykiska ohälsan på allvar. Psykisk ohälsa hamnar ofta i bakgrunden i debatten, trots det är en av Sveriges största utmaningar. Psykiska diagnoser är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning, och psykiska besvär som stress, sömnsvårigheter, nedstämdhet och stark oro har ökat de senaste åren. Liberalerna vill se snabb och lättgänglig hjälp, en stor påverkansmöjlighet på den egna vården och ökat fokus på kvalitet även inom psykiatrin. Det är dags att psykisk ohälsa ses som lika allvarlig som fysisk.

Liberalerna behövs i svensk politik. Genom kraftfull politik för skolan, integrationen och den psykiska hälsan, får fler möjligheten att nå sin fulla potential och vara med att forma sin egen framtid. Vi gör Kalmar län till möjligheternas region – för alla.

Johanna Wyckman (L), regionråd.

Annons
Annons
Annons
Annons