Annons

"Liberalerna av idag uppträder som populister”

Klimatpolitik
”De sju senaste åren är de sju varmaste åren någonsin uppmätta. Samtidigt vet vi att Grönlands glaciärer innehåller en havsnivåhöjning på sju meter.”
Debatt • Publicerad 5 december 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Att i detta läge lura röstberättigade medborgare att kärnkraft, färdigställd i en oklar osäker framtid, skulle vara en lösning på dagens akuta problem är uppseendeväckande icke-liberalt.”
"Att i detta läge lura röstberättigade medborgare att kärnkraft, färdigställd i en oklar osäker framtid, skulle vara en lösning på dagens akuta problem är uppseendeväckande icke-liberalt.”Foto: Jonas Lindstedt/TT

Att i detta läge lura röstberättigade medborgare att kärnkraft, färdigställd i en oklar osäker framtid, skulle vara en lösning på dagens akuta problem är uppseendeväckande icke-liberalt.

Liberalerna (före detta Folkpartiet) har en mycket stolt tradition med rötter i den svenska folkbildningens historia. Att föra fram den allra dyraste formen av icke-fossil elproduktion som dessutom, med sin linjära Take-Make-Waste-design, diskvalificerar sig själv från att vara del av ett hållbart samhälle, är att skambefläcka sin egen stolta historia av vetenskap och upplysning.

Annons

Liberalerna av idag uppträder som populister, inte som försvarare av publicerad vetenskap.

Idag stänger vi in en energimängd lika stor som 400 000 Hiroshima-bomber i vårt eget hem (i vår av mänskligheten förorenade atmosfär).

Igår stängde vi in en energimängd lika stor som 400 000 Hiroshima-bomber.

Imorgon kommer vi också att stänga inne en mängd värmeenergi som är lika stor som 400 000 Hiroshima-bomber.

Vår atmosfär är en begränsad volym att ösa ut föroreningar i. Resultatet av den vetenskapsförnekande politik som förs av dagens regering kräver redan dödsoffer i tusental världen över.

Vårt sjuka fossila beroende utgör sedan länge ett hot mot våra egna barn och barnbarn. Det är något djupt stört med att Homo Sapiens hotar sin egen existens. Än sjukare blir det när man beaktar att det finns publicerad vetenskap att använda sig av för att utveckla Sverige bort från den väntade katastrofen. Den publicerade vetenskapen är inte vad liberalerna använder sig av idag då de slaktar miljöbonusen till elbilar och stryper inblandning av förnybart bränsle till Sveriges alla fossilbilar.

De kallas fossilbilar för de är fossila i tanken - och i tanken.

Luftslott byggda på religiösa övertygelser hjälper inte. De stjälper.

Liberaler - kom åter till vetenskapen. Och det skadar inte att läsa på FNs deklaration om mänskliga rättigheter samtidigt.

Per Ribbing, Tekn Lic Teknisk Fysik & Ellära

Göran Bryntse, Tekn Dr, ordf SERO

Annons
Annons
Annons
Annons