GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Låt oss sätta en positiv bild av Nybro”

Kommunpolitik i Nybro”Den 11 september är det två år kvar till nästa val. Centerpartiet har tillsammans med övriga partier inom Alliansen lett Nybro kommun de senaste sex åren.”
Debatt • Publicerad 9 september 2020
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"En styrka för kommunens utveckling är föreningslivet, där många ideella timmar läggs ner för invånarnas och bygdens trivsel.”
"En styrka för kommunens utveckling är föreningslivet, där många ideella timmar läggs ner för invånarnas och bygdens trivsel.”Foto: Jan Stenqvist

Vi har arbetat med de satsningar som vi lovat väljarna. Tack vare ett gott samarbete inom majoriteten men också med oppositionen så har vi tagit Nybro ytterligare en bit framåt.

De ekonomiska prognoserna de närmaste åren är dystra och det innebär många svåra utmaningar. Vi har dock varje år drygt 1,3 miljard kronor att göra bra och kvalitetsmässigt hög verksamhet för.

Vi projekterar nu för ny förskola vid Gammelgården, ny skola vid Västeräng och vi har precis påbörjat inflyttningen på Vattugatan nytt särskild boende för äldre. Fritiden för barn och unga är också ett område vi vill utveckla. Därför är satsningen på en ny ridanläggning i Rismåla prioriterad. Färdigställande av utegym i Orrefors och Alsterbro, samt upprustning av vandringsleden i Orrefors är projekt som vi är stolta över.

Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.
Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.Foto: Jan Stenqvist
”Även om det finns många utmaningar längs vägen som vi kommer behöva hantera är det mycket som talar för att den positiva utvecklingen för Nybro kommun fortsätter.”
Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

En styrka för kommunens utveckling är föreningslivet, där många ideella timmar läggs ner för invånarnas och bygdens trivsel. Vi har satsat 4 miljoner i en fond för att jobba med landsbygdsutveckling. Många föreningar har sökt medel för att utveckla sin verksamhet. De insatser som föreningslivet gör är oerhört viktiga och med god vetskap om att kommunen aldrig skulle klara av att göra det själva.

Vi fortsätter att utveckla och rusta kommunen med nya bostäder. Tillsammans med bostadsbolaget NBAB planeras nu lägenheter i kvarteret Vulkanus utmed Grönadalsgatan i Nybro och för första gången på många år planerar vi för nybyggnation i Örsjö och Alsterbro. Även privata fastighetsbolag bygger och förtätar i kommunen. För knappt ett år sedan påbörjades försäljningen av villatomter i det nya området Flundran i Hanemåla.

Vi har under covid-19 blivit än mer beroende av en snabb och stabil uppkoppling där långa avstånd och dålig mobiltäckning är vardag. Vi fortsätter att fokusera på att bygga fibernät på landsbygden och hoppas att vara i mål med utbyggnaden inom det närmsta året.

Under de senaste sex åren har näringslivsklimatet i kommunen varit en högt prioriterad politisk fråga och hårt arbete har gett resultat. I Svenskt Näringslivs ranking har kommunen klättrat från bottennoteringar till ett snitt som ligger över riket. Vi ligger nu på plats 102 av totalt 290 kommuner.

Avsaknaden av ett hotell i Nybro har varit kännbart och jag är givetvis glad för att vi kunnat medverka till att en entreprenör nu satsar och utvecklar Stora Hotellet till ett fungerande hotell igen.

När det gäller covid-19 så fortsätter vi att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, vi håller avstånd, vi tvättar händerna, vi håller i och håller ut. Tack vare ett gott jobb ute i kommunens alla verksamheter så har vi tillsammans lyckats att hålla pandemin från de som tillhör riskgruppen på våra särskilda boenden.

Ibland när man läser sociala medier så kan man få bilden av att Nybro är den mest otrygga, skräpigaste och trafikfarligaste stad som finns. Så är det givetvis inte! Vi vet att det finns de som är rädda och känner sig otrygga och det tar vi givetvis på största allvar. Vi samarbetar med polisen för att hela Nybro kommun ska vara en kommun där vi trivs och där vi vill leva och bo.

Även om det finns många utmaningar längs vägen som vi kommer behöva hantera är det mycket som talar för att den positiva utvecklingen för Nybro kommun fortsätter. Genom att hålla i ekonomin, dra nytta av ny teknik och samarbeta bygger vi en stark framtid.

Om det finns några få som vill svartmåla, så låt oss andra hjälpas åt att lyfta fram allt positivt som händer i vår kommun och låt oss sätta en positiv bild av Nybro och låt den bilden få spridning långt utanför vår kommungräns, det tycker jag Nybro är värt!

Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.