Annons

"Kalmaralliansen lurar väljarna om privatiseringar”

Slutreplik om kommunpolitik i Kalmar, tidigare inlägg 31 augusti och 5 september.
”Tänk vad man kan säga för att lura väljarna när det är valår. Måns Linge (M) svarar ”Vi ska inte sälja ut några boenden”. Detta är ren lögn.”
Debatt • Publicerad 6 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Den som tror att Kalmaralliansen inte kommer att spara på äldreomsorgen och privatisera så mycket det går i hela kommunen kommer att bli grundlurad.”
"Den som tror att Kalmaralliansen inte kommer att spara på äldreomsorgen och privatisera så mycket det går i hela kommunen kommer att bli grundlurad.”Foto: arkivbild

De la på sittande möte bara för sex månader sedan ett skarpt förslag att privatisera det nya vård- och omsorgsboendet i Lindsdal.

Det skulle inneburit att alla som idag arbetar på Frikadellen och Dragkroken skulle förlorat jobben. Omsorgstagarna hade förlorat alla kända ansikten och kontaktpersoner. Det enda som stoppade M, KD, L och SD från att ta detta vansinniga beslut var vi i majoriteten med S, C och V som röstade ned det.

Annons

Lotta Walmino (L) sa i radion i juni att omsorgen i Kalmar är för dyr och levererar dålig kvalité. I min värld betyder det att man ska ha mindre resurser och göra mer för pengarna. Springa fortare helt enkelt. Den som tror att Kalmaralliansen inte kommer att spara på äldreomsorgen och privatisera så mycket det går i hela kommunen kommer att bli grundlurad.

Som jag ser det finns det två vägar välja mellan:

- En där alliansen får privatisera fritt och dra ner resurserna i hela kommunen. Många kommer att förlora jobben och omsorgstagarna kommer förlora många kända ansikten.

- Den andra vägen är att fortsätta med majoritetens politik där vi verkligen satsar, på riktigt på äldreomsorgen, för att klara framtidens utmaningar med kunna rekrytera nya medarbetare. Alltså bättre arbetsmiljö med höjd bemanning, inga delade turer och kostnadsfria arbetsskor. Men också mer fika, promenader och aktiviteter, gratis gymträning och guldbuss för utflykter. Och så till sist självklart ett nytt boende i Lindsdal som vi tillsammans driver i kommunal regi, inte privat!

Michael Ländin (S), riksdagskandidat och ordförande i Omsorgsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons