GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

" Ingen människa i Sverige är tvungen att bli kriminell”

Replik på debattinlägg om svensk inrikespolitik, publicerat 17 juni
”Jarkko Pekkala, ordförande Socialdemokraterna Emmaboda, skrev i Barometern-OT "Sosseriet är något att vara stolt över” om före detta S-väljare som bytte till SD bland annat:”
Debatt • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det finns inget vägval "där brottets väg är den enda utvägen"”
"Det finns inget vägval "där brottets väg är den enda utvägen"”Foto: Johan Nilsson/TT

"Vi ser unga människor och för den delen även äldre svälja deras populistiska utspel. Rop på hårdare straff och övervakning, i stället för att se de egentliga bakomliggande faktorer som gör att människor hamnar i ett vägval där brottets väg är den enda utvägen och ändå tror de att SD kan ge en säker framtid."

Det är en oerhört provokativ utsaga och det är bara försöket att manipulera verkligheten. Ingen människa i Sverige är tvungen att bli kriminell. Där finns inget vägval "där brottets väg är den enda utvägen". Där finns alltid möjligheter att leva ett brottsfri liv.

Samma missvisande realitetsuppfattning hördes av SSU-ordföranden i onsdags i SVT:s "Sverige möts", med entusiastisk stöd av det partiet som står för den största delen av migrationsmisären: MP. Och "fattigdom" som förmildrande omständighet för brotten har kommit som pseudoförklaring tidigare från Vänsterpartiet om och om igen.

Nej, Jarkko, även "fattigdom", hur du än beräknar det i bidragsparadiset Sverige, ger en fribiljett till brotten. Eller har du nyss sett "fattigpensionärer" plundrar livsmedelsbutiker eller ägnar sig åt bensinstölder?

Du kanske hellre ihop med dina partikamrater borde syssla med att försätta runt 700 000 vuxna människor i Sverige i ett läge att kunna självförsörja sig.

Jochen Kwast, ordförande Liberalerna i Emmaboda kommun.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.