Annons

“I have a dream”

Mäns våld mot kvinnor“
I have a dream” sa han Martin Luther King. Även en medioker pantsamlare kan ha drömmar. Läser Barometern om KFF:s problem. Den nye klubbchefen går ut hårt. Våra 20-tal miljonärer, som jagar en boll, har ingenstans att träna då Gasten redan är körd
Debatt • Publicerad 25 november 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Kommunen ger Stadsmissionen och Kvinnojouren EN miljon/år efter träffade IOP-avtal.”
”Kommunen ger Stadsmissionen och Kvinnojouren EN miljon/år efter träffade IOP-avtal.”Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vems är ansvaret frågar Barrans fotbollsorakel Mathias Lühr. Naturligtvis kommunens! När det gäller den nya innehallen, som kommunen lovat betala 25 mille för, står det stilla. “Men de jobbar på det tillsammans med kommunen” säger samme klubbchef. Kanske man kan förvänta sig några fler miljoner?

Hur många miljoner per år går av kommunens budget till just KFF? Vore spännande att se ett sakkunnigt svar där allt inräknat. Arenan, Gasten, sponsorsstöd från kommunala bolag och elitstöd, bara för att nämna några. Vem betalar väktare och polisens kostnader vid matcher?

Annons

Tänk dig ett scenario där Kvinnojouren och Stadsmissionen abrupt skulle lägga ner sina verksamheter. Vad skulle det betyda för Kalmar kommun? Nu är jag inte släkt med Pythia från Delfi, men gissa kan jag. Att vår socialnämnd skulle få ett helvete är klart! En överskriden budget med tiotals miljoner är min spådom.

De lever på sina engagerade sponsorer, men är det rätt? I min värld är det att svika de som har det allra jävligast med hunger, bostadsbrist, våldsamma sambos, idiotiska ersättningar till behövande - och så vidare. Är inte detta en av en kommuns huvuduppgifter? Kommunen ger Stadsmissionen och Kvinnojouren EN miljon/år efter träffade IOP-avtal. Mitt förslag är att de får dela på hälften av vad KFF får de kommer att jubla. Och som en bieffekt lovar jag att aldrig skriva ett debattinlägg i ämnet fler gånger!

Kåre Eriksson (V)

Annons
Annons
Annons
Annons