Annons

”Hur vill Leif Axelsson ha det?”

Kommunpolitik i Oskarshamn
En fråga som är helt aktuell att ställa. Vid senaste kommunfullmäktige i Oskarshamn ondgjorde sig Sverigedemokraternas oppositionsråd Leif Axelsson över att vi som han på mötet kallade vildarna inte var närvarande.
Debatt • Publicerad 19 mars 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vid måndagens KF borde han ha varit nöjd över att vi inte var där eftersom han då kunde mönstra hela sitt elitgäng.”
”Vid måndagens KF borde han ha varit nöjd över att vi inte var där eftersom han då kunde mönstra hela sitt elitgäng.”Foto: Roger Carlsson

I början på den pågående mandatperioden var denne Axelsson lika argsint över att vi tog tre av hans platser på KF, när vi var närvarande. Hur vill denna hoppjerka som vandrat genom ett antal partier genom åren ha det kan man undra. Inget verkar passa.

Vid måndagens KF borde han ha varit nöjd över att vi inte var där eftersom han då kunde mönstra hela sitt elitgäng. Att vi inte var närvarande har en enkel förklaring. Vi hade lämnat in tre motioner, Arenafrågan, politiska arvoden samt en motion om Fredriksbergs herrgård.

Annons

Motionen om arenan hade vi lämnat in före beskedet kom att frågan kommer att avgöras i höst. De andra motionerna hade vi tagit tillbaka och meddelat detta till presidiet. Herrgårdsfrågan hade vi fått ett svar på som vi ansåg var tillfredsställande och när det gäller politikernas arvoden så kommer det att bli en valfråga för oss inför valet 2026.

Leif Axelsson menade i sitt anförande att vi tar upp tid för kommunfullmäktige med våra inlämnande motioner. Men hans egna ofta uddlösa motioner klassar han tydligen helt annorlunda.

Vi kan lugna Leif Axelsson med att vi kommer att fortsätta skriva motioner och vi kommer att vara närvarande på fullmäktige när vi tror att vi kommer att få gehör för våra synpunkter.

Jan Johansson

Marko Raiskio

Anders Svensson

partipolitiskt obundna i Oskarshamns kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons