Annons

"Fyll Centerns ödegård med nytt liv”

Slutreplik i debatt om landsbygdspolitik, tidigare inlägg publicerade 14 och 20 oktober.
”Finns det överhuvudtaget någon på landsbygden idag som gynnas av den landsbygdspolitik som regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet driver?”
Debatt • Publicerad 1 november 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Landsbygden är på många håll på väg att bli en ödegård när landsbygdens forna förkämpar har lämnat skutan vind för våg.”
”Landsbygden är på många håll på väg att bli en ödegård när landsbygdens forna förkämpar har lämnat skutan vind för våg.”Foto: Janerik Henriksson/TT

Skenande drivmedelspriser, skenande elpriser, avveckling av service, tvångsinlösning av mark som blir till dåligt skötta naturreservat där granbarkborren härjar fritt, vindkraftverk som stör både flora, fauna och boende samt en övermäktig byråkrati som tycks vara emot än för en levande landsbygd.

Listan kan göras lång men den springande punkten är att denna bedrövliga utveckling endast är möjlig eftersom Centerpartiet stödjer regeringens landsbygdsfientliga politik.

Annons

Vi vet att många känner igen sig och lider av detta. Och även om landsbygdens folk är slitstarka, leder dagens politik onekligen till att allt fler kastar in handduken och lägger av. Lägger av med sitt jordbruk. Lägger av med sitt skogsbruk. Lägger av med sin verksamhet långt utanför Stockholms tunnelbanenät.

Landsbygden drabbas dessvärre i allt snabbare takt av sotdöden. Landsbygden är på många håll på väg att bli en ödegård när landsbygdens forna förkämpar har lämnat skutan vind för våg.

Men Centerpartiets ödegård får nu en ny chans. Moderaterna står redo att fylla det tomrum Centerpartiet lämnat. Vi Moderater vill stärka äganderätten och företagandet på landsbygden, underlätta för jakt och jägare, reformera strandskyddet så fler kan bygga vid sjöar och vattendrag, sänka kostnaderna för lantbrukets produktion däribland diesel- och bensinskatterna, regelförenkla samt minska den administrativa bördan.

Därtill vill vi öka återbäringen till kommuner och regioner för vind- och vattenkraftverk, tillsätta fler poliser även på landsbygden, rädda bensinmackarna, säkra de regionala flygplatserna liksom Bromma, samt öka vägunderhållet.

Sverige måste återgå till rimliga villkor för att bo och leva i hela landet. Moderaterna är garanten för att detta åter ska bli verklighet.

Malin Sjölander

Carl Dahlin

Daniel Lindvall

Förbundsstyrelsens presidium, Moderaterna i Kalmar län

Annons
Annons
Annons
Annons