Annons

”Folk från andra länder har berikat vårt land”

Replik på debattinlägg om integration publicerat 5 februari.
I en debattartikel i Barometern/OT skriver flera moderater att invandringen måste minskas för att klara integratione
Debatt • Publicerad 13 februari 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Visst det finns fortfarande partier på vänsterkanten som har åsikter på en begränsad invandring.”
”Visst det finns fortfarande partier på vänsterkanten som har åsikter på en begränsad invandring.”Foto: Johan Nilsson/TT

I en debattartikel i Barometern/OT skriver flera moderater att invandringen måste minskas för att klara integrationen. Om detta skrivits för sådär 7-8 år sedan så hade dessa politiker sågats efter knäna. Den minsta lilla åsikt om invandringen blev då klassad som ett rasistiskt utspel.

Visst det finns fortfarande partier på vänsterkanten som har åsikter på en begränsad invandring men de är inte så högljudda längre i sin kritik. Den tidigare statsministern Stefan Löfven sa efter 2015, citat, jag såg det inte komma. Det enda parti som såg det komma var Sverigedemokraterna men de möttes hela tiden av påståenden om partiets bakgrund och deras rasistiska syn. Men som sagt tiderna har förändrats och verkligheten har kommit i kapp.

Annons

Dock kan man inte blunda för att folk från andra länder har berikat vårt land på många sätt. Många fattade att kom man till Sverige så är nyckeln in i samhället att lära sig det svenska språket. Först då blir du attraktiv på den svenska arbetsmarknaden och kan bli en del av samhället.

De partier som styrde vårt land före och efter 2015 kunde knappt stava till ordet integration. Kontentan av detta har blivit utanförskap och i denna miljö har gängkriminaliteten frodats. Det vi nu ser med skjutningar, sprängningar, ekonomisk brottslighet med mera. kunde ha undvikits om vi haft politiker som ”sett det komma”

Jan Johansson, partipolitisk obunden Oskarshamns kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons