GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Elbilsrace borde stödjas av kommunerna”

EPA-traktorer
”I pressen betecknas EPA-rörelsen mest som ett elände eller som en krönikör i tidningen som ”tappade hakorna av epornas drag”.”
Debatt • Publicerad 12 januari 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Landsbygden och dess ungdom, som under åren varit mina bästa kompisar, representerar framtiden på många sätt.”
"Landsbygden och dess ungdom, som under åren varit mina bästa kompisar, representerar framtiden på många sätt.”Foto: Tomas Nyberg

Unga på landsbygden är dock ofta tekniskt och viljestarkt och utvecklingsbart beundransvärda. Några, särskilt klipska, har redan börjat bygga om till elbilar.

Med elmotorer får man ju oslagbara accelerationskrafter!! Samtidigt en positiv utveckling som inte går att bromsa. Kanske av särskilt stort värde för landsbygden och till och med leda till lokala ”Starta Eget-företag”. Häftigt!

Se internet och nedan! Tydligt oemotståndligt säljande epadunk, motorvrål och rök går ju också att ordna med el genom ljuduppspelningar och rökpatroner bak, till och med i olika färger respektive tonarter, när detta passar sig!

Jag föreslog detta redan för några år sedan när tyst eldrift kom upp vid Porschesnobbarnas årsmöte i Ronneby. Och vi är där nu.

Mina skämtsamma förslag är i grund och botten allvarligt menade. Landsbygden och dess ungdom, som under åren varit mina bästa kompisar, representerar framtiden på många sätt.

Landsbygdens trygghetsresurser och ungdomens insatser där blir allt viktigare, inte minst i krislägen. Se i Ukraina till exempel. Tävlingar med rivstartande elbilar kan också bidra till något positivt för en gammal miljöaktivist. El och banor för elbilsrace borde stödjas av kommunerna, uppvägande nödvändigt skarpa trafikkrav.

Samtidig ge hjälp med tysta ELPAtroner för miljövänliga hemtjänsttransporter, önskade rapportering av allt vanligare skadegörelser och illegalt soptippande. El till elbilar kan visserligen laddas från ordinarie nät, och elbilar faktiskt också fungera som överbryggande batterier och även nybyggd ackumulering

Putins krigsbränslen kan spolas helt. Samtidigt inspirera till kostnadseffektivt solcellsbyggande efter eget lärande, vilket är fullt möjligt för klipska, och i samarbete med bygdens behöriga elektriker.

Hela konceptet kan eventuellt. ingå i nämnda ”Starta Eget” och även gynna integrationen, där ofta teknikkunniga invandrare finns, liksom erfarna och åldersrika äldre.

Ni vet väl att en till exempel järnbruksägare kallades Patron. ELPAtron med egen elbil och egna företag för ombyggnader med sol vore väl något.

Lennart Eriksson, tidig 30-talist, miljöpartist och innovatör.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.