Annons

”Det socialdemokratiska sveket”

Kommunpolitik i Mörbylånga
Ge offentligheten en förklaring till varför du, Matilda Wärenfalk, har brutit samarbetet med oss, centern och vänsterpartiet. Vari består meningsskiljaktigheten? Har vi misskött oss? Har vi inte tagit vårt ansvar?
Debatt • Publicerad 24 november 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”När känslor och relationer konfronteras mot förnuft blir det svårt att orientera sig i det politiska landskapet.”
”När känslor och relationer konfronteras mot förnuft blir det svårt att orientera sig i det politiska landskapet.”Foto: Pia Olofsson

Ett flertal gånger under dessa år i majoritet har du krävt och/eller vädjat om att vi, Vänsterpartiet, måste ta ansvar. Det har vi också gjort nästan till självutplåning.

Vi har ännu inte fått någon förklaring till ditt partis ändrade inriktning av politiken i Mörbylånga. Lars Stjernfelt (S) säger i en artikel att ”det nya samarbetet är nödvändigt.” Delar av ditt parti känner sig svikna. Ge oss en bra förklaring så får vi se om vi kan förlåta.

Annons

Min uppfattning är att vi har haft ett gott förtroende för varandra i majoriteten. Ett gott förtroende kräver tillit, ärlighet, öppenhet och samarbete. Det är tydligen lätt att förlora ett förtroende, men det krävs mycket att sedan återvinna förtroendet.

Jag vet inte om du och dina närmaste i den lokala partiledningen har ”dåliga” rådgivare eller om moderaterna har någon ”hållhake” på dig. Ölandsbladets ledare säger den 1 november att ”Lokal politik handlar mer om personkemi än om politiska ideologier.” När känslor och relationer konfronteras mot förnuft blir det svårt att orientera sig i det politiska landskapet.

Det är synd att vi inte har möjlighet till misstroendeförklaring i kommunpolitiken. Ett parti kan ju kräva en partimedlems avgång om man saknar förtroende för politikern. Något att tänka på i dessa dagar.

Till sist ett ordstäv som Matilda Wärenfalk brukar använda: Gör om och gör rätt!

Anders Wassbäck, Vänsterpartiet Mörbylånga

Annons
Annons
Annons
Annons