Annons

”De monterar ner akuten precis framför näsan på oss”

Sjukvård
Den styrande regionmajoriteten med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet fortsätter att nedmontera Oskarshamns sjukhus. Nu är det akuten som är nästa måltavla för den rödgröna majoriteten.
Debatt • Publicerad torsdag 06:10
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Oskarshamns Sjukhus genrebild
Oskarshamns Sjukhus genrebildFoto: Carl-Olof Zimmerman

Under de senaste två mandatperioderna, har man tagit bort fyra intensivvårdsplater, fyra intermediärvårdsplatser, cirka 25 vårdplatser samt fyra intagningsvårdsplatser från sjukhuset. Nyligen tog man även bort observationsplatserna och nu har vi fått till oss att de tar bort anestesisköterskorna under kväll och natt.

När vi skrev om att SVC-majoriteten tagit bort intensivvårdsplatserna och en stor del av vårdplatserna under förra mandatperioden då anklagades vi för att Sverigedemokrater ”svärta ner” sjukhuset.

Annons

När vi skrev om att SVC-majoriteten sedan tog bort intermediärvårdsplatserna och intagningsvårdsplatserna så var det vi Sverigedemokrater som spred ”negativt prat” och att vi Sverigedemokrater var skyldiga till den negativa utvecklingen på sjukhuset.

När vi tidigt på mandatperioden skrev om hur det går till när man nedmonterar ett sjukhus; vilka strategier, metoder, retorik, statistik med mera som politiker och tjänstemän använder sig av, så var det vi Sverigedemokrater som for med ”osanningar”.

När vi Sverigedemokrater skrev om att akutmottagningen snart är en närakut om SVC- majoriteten får fortsätta styra, då var det vi Sverigedemokrater som for med ”spekulationer”. I vårt senaste pressmeddelande så varnade vi Sverigedemokrater för att nästa steg för nedmonteringen av akuten i Oskarshamn kommer vara att man tar bort narkosen kväll- och nattetid, samt att tiden är knapp innan akuten håller stängt kväll och natt. Vi fick tyvärr rätt i det förstnämnda.

Att akuten även är nära att bli en så kallad ”närakut” är det flera inifrån sjukhuset som vittnar om. Vi har fått rätt i allt medan den rödgröna majoriteten har pekat med sina dömande, projicerande, lögnaktiga fingrar på Sverigedemokraterna.

Ni i SVC-majoriteten har i media tagit åt er äran av de bedrifter som vårdpersonalen åstadkommit trots sina begränsade resurser. Samtidigt hugger ni sjukhuspersonalen i ryggen med nedskärningar och när ansvar utkrävs, gömmer ni er bakom och pekar på tjänstemännen. Det är så fegt och så falskt av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet att göra så här. Ett sämre politiskt ledarskap kan inte hittas någon annanstans än hos er.

Byts inte detta styre ut så kommer sista dominobrickan falla. Det vad vi tror är sista avlövningen, för denna mandatperiod iallafall. Inom kort så har vår akutmottagning nedmonterats till en närakut dagtid och en vårdcentral kvällstid. Hur det kommer att påverka invånarnas hälsa i Oskarshamn med omnejd, det kära medborgare, det vill inte ens vi spekulera om.

Vi kan inte tillåta att vårt sjukhus och vår vård offras på dessa politikers altare. Med Sverigedemokraterna vid rodret hade detta aldrig skett. Vi står för en jämlik, nära vård för hela länet och slår vakt om alla våra sjukhus i Region Kalmar län. Det är dags att säga stopp och kräva att Oskarshamn sjukhus återfår de resurser och den status det förtjänar.

Ted Nyberg (SD), ordförande Sverigedemokraterna Oskarshamn

Annons
Annons
Annons
Annons