Annons

"De högerkonservativa bekänner färg och det är ingen regnbåge vi får se”

Pride
”I helgen går Kalmar Pride av stapeln. Det blir en folkfest som hyllar kärleken, mänskliga rättigheter och allas lika värde. ”
Debatt • Publicerad 2 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Som Socialdemokrater vill vi forma ett samhälle som bygger på alla människors lika värde och lika rätt.”
"Som Socialdemokrater vill vi forma ett samhälle som bygger på alla människors lika värde och lika rätt.”Foto: SUVAD MRKONJIC

Det blir en folkfest som hyllar kärleken, mänskliga rättigheter och allas lika värde. Det är viktiga frågor som berör oss alla och får under inga omständigheter glömmas bort.

Som Socialdemokrater vill vi forma ett samhälle som bygger på alla människors lika värde och lika rätt. Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är vårt mål. Människan ska vara fri att utvecklas som individ, råda över sitt eget liv, forma sin tillvaro efter egna önskningar och kunna påverka samhället. Denna frihet ska gälla alla. Varje människa är unik, och människovärdet är lika.

Annons

I helgens Pride-parad kommer du säkert se Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Vilken oerhörd besvikelse att när det väl gäller, när kampen väl ska tas och gränsen dras. När det blir dags att säga hit men inte längre. Då viker sig dessa partier.

Vi är nog många som läst och djupt berörts av Jonas Gardells artikel i Expressen om ämnet (om ni inte läst den, snälla gör det). I Region Kalmar län och Kalmar kommun är det samma som på riksnivå. Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna vill gå i Pride-parad och hylla kärleken samtidigt som de vill styra med ett parti som har en fördomsfull och djupt föraktfull inställning till HBTQI+ personer. Fel och fegt tycker vi.

Mattias Adolfson (S), regionråd

Dzenita Abaza (S), kommunalråd

Annons
Annons
Annons
Annons