Annons

Dags att låta ansvar gå före prestige

Politik i Nybro
Publicerad 1 november 2018
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det osäkra politiska läget i Nybro får konsekvenser. Det märktes tydligt på kommunfullmäktiges senaste sammanträde. S föreslog ett ändringsyrkande som kanske lät bra, men i praktiken innebar att kommunen ska bevaka frågan om frescomålningen i Stora hotellet endast vid en eventuell försäljning. Man ville inte gå på kommunstyrelsens bredare förslag om att kommunen skulle bevaka frågan.

Sverigedemokraterna fortsätter konsekvent och ogenomtänkt att stödja S-förslagen och utslagsrösten gick till den socialdemokratiske ordföranden (ja, S har ordförandeposten trots att de hävdat att de gått i opposition).

Annons

Den här gången var det ett litet beslut, om än något olyckligt eftersom kommunen då har mindre möjlighet att få tillgång till frescen. Men det kommer att komma större beslut framöver. Då kan konsekvenserna bli förödande om S fortsätter att höfta fram impulsiva förslag som går igenom med hjälp av stödet från SD.

Hemma kämpar jag frustrerat med tonåringar som ännu inte förstått att ett beslut får konsekvenser. Däremot förväntar jag mig mer av kommunfullmäktiges ledamöter än att ta förhastade beslut, helt utan konsekvensbedömning. Jag förstår att S är besvikna och irriterade, men det är sorgligt att det går ut över medborgarna. Det är dags att låta ansvar gå före prestige.

Anna Lundgren (C)

Annons
Annons
Annons
Annons