Annons

”Dags att åtgärda de farliga buskörningarna på Smålandsgatan”

Replik i debatt rörande kommunpolitik i Nybro. Tidigare inlägg 17 januari.
Liza Holmkvarn och Gabriella Eriksson från Sverigedemokraterna lyfter visserligen en viktig fråga i sin debattartikel men inriktningen de tar i sin text gör mig bekymrad.
Debatt • Publicerad 23 januari 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det inte är acceptabelt att bilister bryter mot trafikregler och kringgår farthinder. Detta har från kommunens sida rapporterats till polisen.”
”Det inte är acceptabelt att bilister bryter mot trafikregler och kringgår farthinder. Detta har från kommunens sida rapporterats till polisen.”Foto: Arkivbild

Jag frågade därför förtroendevalda Liza Holmkvarn idag angående denna text och vad hon hade fått för svar när hon kontrollerat med Samhällsbyggnadsförvaltningen vad de gör i ärendet.

Svaret jag fick var att hon inte hade en aning för hon hade inte kollat. Så istället för att som förtroendevald med alla möjligheter att skaffa sig korrekt fakta sätter hon sig och skriver en debattartikel där hon attackerar både politiken och kommunens personal för att vara ointresserade.

Annons

Om det i grunden är eget ointresse eller okunskap vet jag inte. Men hon har samma möjligheter som mig att få svar på frågor på ärenden som detta. Det inte är acceptabelt att bilister bryter mot trafikregler och kringgår farthinder. Detta har från kommunens sida rapporterats till polisen då det handlar om trafikbrott och där har kommunen inga befogenheter, trafikbrott hanteras av polisen.

Jag har lämnat vidare de åsikter som jag fått till samhällsbyggnadsförvaltningen för att se vad som eventuellt kan åtgärdas på plats för att minska benägenheten att undvika farthinder. Detta har också meddelats den person som kontaktat mig.

Förslagen som lämnats innebär även det en fara för olyckor. Att ställa ut cementblock i en gång-/ och cykelbana ökar risken för olyckor för främst cyklister.

Personal har varit på platsbesök och återrapporterat att man tittar på vad som eventuellt kan göras för att optimera miljön men det måste också säkerställas vad det får för effekter på säkerhet, postutdelning med mera.

Jag kommer fortsätta följa upp ärendet och har lämnat ett antal ytterligare förslag. Vill Sverigedemokraterna ha ytterligare information så uppmanar jag er att använda er möjlighet antingen i nämnden eller via direktkontakt med vår personal.

Tobias Fagergård (S), kommunstyrelsens ordförande Nybro

Annons
Annons
Annons
Annons