Annons

”Centern och Liberalerna borde gå ihop”

Regeringsbildningen
Publicerad 1 november 2018
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Om nu/när nu även Stefan Löfven inte lyckas/misslyckats komma med förslag på ny regeringen återstår ännu en möjlighet. Talmannen borde bjuda in Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) och ge dom ett gemensamt uppdrag att finna lösningen på en ny regering. Då man sagt nej till alla inviter hittills är det väl både riktigt och juste att ge dom en chans att komma fram med en lösning.

Centerledaren har ju med en dåres envishet påstått att Ulf Kristersson (M) gav upp för tidigt i sina samtal med Stefan Löfven (S). Alltså bör hon få en chans att "inte ge upp för tidigt." Det blir ju ingen stark regering om man inte får till ett samarbete över blockgränsen.

Annons

I ett läge då den här föreslagna konstellation lyckas så kan man förstås föreslå Ulf Kristoffersson (M) till statsminister vilket är vad båda mittenledarna önskat hela tiden.

Ett sådant här arrangemang kan även få en fortsättning då jag tycker att vi har för många små partier i vår riksdag. Centern och Liberalerna borde gå ihop och bilda ett parti. De sista veckornas händelser visar ju tydligt att partierna har mycket gemensamt. Då behöver inte liberalerna leta efter ny partiledare efter Jan Björklund eftersom Annie Lööf som den yngre av de två kan ta rollen som partiledare i ett nytt sammanslaget parti.

Rolf B Bertilson/Debattör

Annons
Annons
Annons
Annons