Annons

Att skapa förutsättningar för ett bra liv

Replik på debattinlägg av KDU om ungdomspolitik.
Debatt • Publicerad 5 maj 2012

Idélösheten och torkan från borgerligheten gör sig ännu en gång påmind! KDU:s svar på en stelbent arbetsmarknad är att ta bort las. Trots att vi genom forskningen vet att det inte är Las som är problemet när man ska anställa människor. Det man tittar på är kompetensen och inte ålder!

Vi håller dock med KDU när det gäller det politiska ansvaret. Politiken ska ge goda förutsättningar för människan. Dock är det beklämmande att man inte ser vad den egna politiken gjort de senaste åren. Färre ingångar, sänkta krav och mindre pengar till utbildningssystemet.

Annons

För en tillväxt och jobbskapande politik krävs en helhetslösning, ett helhetsgrepp och en god dialog med näringslivet. Där vet vi att alliansen misslyckats! Det krävs en god överblick och ett tänk där man ser till alla delar av ett samhälle. Incitament skapas inte bara genom skattesänkningar, skattesänkningar skapar inte innovation och om alliansens skattesänkarpolitik hade skapat sysselsättning, innovation och jobb hade vi inte haft en stagnerad ungdomsarbetslöshet. Eller som Alliansen sa år 2006 – en massarbetslöshet!

Att vi behöver fler synliga poliser i landet är inget nytt under solen. Den före detta socialdemokratiska regeringen lanserade med Tomas Bodström som justitieminister mer resurser och fler utbildningsplatser på polishögskolan för att öka antalet poliser. Något som nuvarande regeringen inte fortsatte med. Ambitionen från KDU är bra, men har man verkligen sina egna politiker med sig? Om KDU på fullaste allvar menar att man gör allt för att Sveriges ungdomar ska få ett bra liv, ja då bör man nog gå vidare med sin ambition och inte bara prata utan agera!

Tove Jansson

ledamot SSU Kalmar län

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons